“Alhamdulillah, sudah 3 bulan…” Mizz Nina Dan Noh Salleh Akhirnya Kongsi Berita Gembira

Pasangan selebriti Mizz Nina dan Noh Salleh telah 11 tahun melayari alam rumah tangga, namun masih belum dikurniakan cahaya mata. 

Pasangan suami isteri ini akhirnya membuat keputusan untuk mengambil anak angkat. 

Berkongsi berita gembira berkenaan di laman Instagram miliknya, Mizz Nina memaklumkan sudah tiga bulan zuriat yang diberi nama Musa hadir dalam kehidupan mereka berdua. 

 

Walaupun zuriat yang diperolehi bukan daripada rahimnya, Mizz Nina turut berkongsi perjalanan dan perjuangan untuk mendapatkan Musa.  

“Noh, Nina & Musa الحمد لله” 

“Alhamdulilah sudah 3 bulan kelahiran bayi Musa, kami bersyukur kepada Allah atas kurniaan dan doa yang indah ini “ 

“Saya dengan selamat boleh mengatakan bahawa dia adalah mahram saya sekarang الحمد لله ❤️.” 

”  Perjalanan yang panjang untuk sampai ke tempat kita hari ini, melalui operasi iui, ivf, selama bertahun-tahun, Allah menganugerahkan kita bayi yang manis ini melalui cara lain, dan itu semua sudah pasti. Jika Allah menghendakinya untuk anda, tiada apa yang dapat menghalangnya daripada sampai kepada anda dan Hanya Dia yang mengetahui masa yang sesuai untuk segala-galanya jatuh ke tempatnya. Segala ujian dan perjuangan adalah bersebab.” 

“Saya masih ingat saya mengambil masa lebih setahun untuk membuka diri dan bersedia untuk usaha ini. Noh memulakan idea untuk kami menerima pakai (sudah tentu dalam Islam nama keluarga bayi itu mestilah bin Abdullah atau nama-nama lain Allah & bukan nama bapa angkat) dan kerana dia tidak berpuas hati, ia membuatkan saya ingin tahu.” 

“Perjalanan kemanusiaan kami juga sangat membantu saya dalam membuat keputusan ini, terdapat banyak bayi dan kanak-kanak di luar sana tanpa seorang atau kedua-dua ibu bapa, tanpa cara atau tempat yang boleh mereka hubungi ke rumah dengan keluarga yang menyayangi mereka.” 

“Membuka hati saya untuk peristiwa yang mengubah hidup ini bukanlah mudah dan saya sentiasa berdoa kepada Allah untuk meluaskan hati saya dan memberi ruang di dalamnya, untuk saya melepaskan rasa tidak yakin saya dan percaya kepada-Nya, rancangan-Nya, jalan-Nya , Alhamdulilah, dengan baby Musa, hati, jiwa, minda dan badan saya sedia menerimanya.” 

“Dia adalah anugerah dan ciptaan Allah yang indah, dan merupakan satu keistimewaan bagi kita untuk memilikinya setakat ini.” 

“Menjadi ibu bapa baru adalah satu perjalanan roller coaster yang mengagumkan 😍😅 dan kami menyayangi setiap saat Alhamdulilah ❤️ Semoga menjadi cahaya bagi ummat, Semoga Allah melindungi keluarga kecil kita di dunia dan akhirat serta mengizinkan kita termasuk orang-orang yang diredhai-Nya Aamiin.” tulisnya panjang lebar. 

Sebuah perkongsian yang tulus dari hati seorang yang bergelar ibu sungguh meruntun jiwa yang membaca. 

Pasangan romantis Mizz Nina dan Noh Salleh juga turut bersyukur atas pemberian anugerah yang tidak ternilai sekali gus merasai pengalaman bergelar ibu bapa setelah sekian lama berdua. 

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata peminat serta rakan selebriti turut mengucapkan syukur dan mendoakan Musa agar membesar menjadi anak yang soleh. 

Selain itu, mereka juga turut sebak dengan berita kehadiran Musa dalam hidup pasangan tersebut kerana mengetahui perjuagan yang mereka berdua hadapi dalam mendapatkan zuriat. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar utama, officialmizznina, kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published.