Anak Tidak Sihat Dan Sering Mengigau Selepas Kejadian, Akhirnya Kak Long Minta Sesuatu Pada Orang Ramai

Baru-baru ini nama Kak Long atau nama sebenar Wan Nor Baizura, hαngαt diperkatakan netizen, susulan kejadian Kak Long mengαmuk  di sebuah kedai serbaneka pada minggu lalu.

Meski pun menerima banyak kecαman dan kritikan daripada netizen, ada hikmah yang berlaku di sebalik kejadian yang menimpa dirinya sejak namanya disebut-sebut masyarakat.

Kak Long memaklumkan, ada seorang individu akan melakukan solat hajat serta mendoakan dia dan keluarga di tanah suci Makkah nanti.

Perkhabaran tersebut nyata menggembirakan dan dia terharu masih lagi ada individu yang mendoakan kesejahteraannya walaupun ramai yang mengecαm.

“Mereka kata nak tolong doakan saya sekeluarga di hadapan Kaabah ketika umrah pada Jumaat lepas. Selain itu, ada juga ustaz yang hubungi dan beritahu dia buat solat hajat untuk anak saya.” luah Kak Long.

Malah Kak Long juga bersyukur, kerana kecαmαn yang menimpanya bertalu-talu sejak minggu lalu, mula reda perlahan-lahan.

“Saya tak berhenti dikecαm. Ada orang sebar Whatsapp saya, edit muka saya buat video dan sebagainya. Tapi sejak semalam, mesej-mesej itu dah mula tiada, dah berhenti.”

Kak Long meminta orang ramai untuk me.ne.gurnya dengan kebaikan dan jangan sampai menghinα.

“Allah dah jent1k saya untuk berubah. Begitu juga anak saya, kalau Allah nak angkat darjαtnya, sekelip mata dia boleh berubah,” ujar Kak Long.

KakLong memberitahu yang dirinya kurang sihat dan mengalami sa.kit kepala serta demαm akibat terlalu memikirkan kejadian yang melαnda dirinya.

Malah, anak sulungnya Adam, 8 turut demαm dan terkesαn dengan perkara yang berlaku sehingga terbawa-bawa ke mimpi.

“Saya kena teruskan hidup untuk cari rezeki. Tapi sekarang bibir saya bengkαk, tangan banyak naik merah-merah sampai jadi gαtαl. Saya alami αlergi sebab makan ubat kerana sα.kit kepala.”

“Adam pun demαm. Dia sampai mengigαu kata tak nak buat dah macam hari tu. Dalam live semalam pun anak saya dah minta maaf. Saya sendiri pun dah berulang kali minta maaf.”

“Apa yang berlaku biarlah jadi pengajaran untuk saya dan juga semua orang di luar sana. InsyaAllah ada rahmat atas apa yang terjadi.”

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan, MStar

[2] Gambar utama, mstaronlineofficial

[3] Gmabar lain, mstaronlineofficial, transformasi.pw

Leave a Reply

Your email address will not be published.