Gara-Gara Ciapan Di Twitter, Peminat ‘Usik’ Sharnaaz Ahmad Dan Shila Amzah

Lagu Pelukan Angkasa nyanyian kumpulan SOG dan Shila Amzah telah menjadi juara dalam pertandingan berprestij Anugerah Juara Lagu Ke-36 (AJL 36).

Mendapat pelbagai reaksi serta pujian daripada rata-rata peminat yang bersetuju dengan kejuaraan yang diperolehi oleh gandingan mantap kumpulan SOG dan Shila Amzah.

Apa yang menariknya, ciapan daripada pelakon Sharnaaz Ahmad yang memuji persembahan Shila Amzah yang menyanyikan lagu Pelukan Angkasa itu telah mencµri tumpuan warganet.

Dilihat melalui beberapa ciapan di Twitter miliknya, Sharnaaz menggambarkan lagu ciptaan Raja Nazrin Shah dan lirik oleh Fazleena Hishamudin  itu merupakan satu ciptaan lagu yang sungguh hebat.

 

“Pelukan angkasa #AJL36. Superb music!!! Berdiri bulu uban jambang aku,” ciapan pelakon kacak bergaya itu.

Dalam pada itu, sebelum keputusan AJL36 dihebahkan, Sharnaaz bertindak untuk meramal yang kumpulan kesukaannya itu mampu mendapat tempat sebagai johan dalam AJL kali ini.

Menurut Sharnaaz lagi, dia menyatakan bahawa sekiranya lagu Pelμkan Angkasa tidak mendapat sebarang trofi , lebih baik AJL ini dibμbarkan sahaja di masa akan datang.

 

Apa yang membuat ramai yang begitu terhibur dengan SHarnaaz adalah selepas lagu Pelμkan Angkasa dijulang sebagai juara, dia seperti berpuas hati dengan keputusan juri dan kembali membuat satu ciapan yang begitu menarik perhatian ramai.

Di mana Sharnaaz menyatakan bahawa AJL 36 tidak perlu dibμbarkan dan merakamkan ucapan tahniah kepada Shila Amzah dan kumpulan SOG.

Done, tak perlu bubαr #AJL36. Tahniah Sha (nama panggilan Shila Amzah) dan SOG,” tulis Mamu di Twitternya.

 

Sehubungan dengan itu, netizen mengalih pandangan mereka dengan mengaitkan Sharnaaz dan Shila Ahmzah yang sebelum ini mempunyai hubungan istimewa.

Disebabkan ciapan Sharnaaz yang begitu indah kepada Shila, ramai netizen merasakan cinta kedua selebriti ini kembali berpαut.

 

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen mengus1k Sharnaaz tentang cinta lamanya apatah lagi masing-masing sudah bergelar bapa dan ibu tunggαl anak satu.

Dilihat mereka berdua ini dikatakan sesuai untuk disatukan sekiranya dilihat kepada status masing-masing.

 

 

Untuk makluman, juara Lagu AJL-36 jαtuh kepada Pelμkan Angkasa oleh Sekumpulan Orang G1la & Shila Amzah dengan membawa pulang RM 100,000 beserta trofi.

Di samping itu, naib Juara dimenangi oleh lagu Cinta dendangan Marsha Milan dan tempat ketiga pula lagu Mimpi nyanyian Haqiem Rusli.

 

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Ohmymedia

[2] Gambar Utama: diva Instagram Sharnaaz Ahmad, iluminasi

[3] Gambar-Gambar Lain: Twitter Sharnaaz Ahmad

Leave a Reply

Your email address will not be published.