(Video) ‘Daddy Macam Mana Ibu Beranak, Datang Dari Cacing ke?’ Reaksi Shuib Nak Bagi Jawapan Pula Cµri Tumpuan

 Hampir tujuh bulan pelawak dan usahawan terkenal, Shuib hidup sendirian tanpa seorang isteri disamping untuk sama-sama menjaga anak-anak mereka.

Meskipun begitu, Shuib tetap tabah meneruskan hidup dan menguruskan empat orang anak mereka tanpa isteri tercinta iaitu Allahyarham Siti Sarah Raisuddin.

Sering memuat naik momen-momen bersama anakanaknya, Shuib dilihat sebagai seorang ayah yang penyayang dan sabar melayan kerena anakanaknya.

Terkini, Shuib berkongsi sebuah video di InstaStory miliknya yang kemudiannya di muat naik semula ke laman TikTok berkenaan gelagat anak ketiga Shuib iaitu Mateen yang menanyakan soalan cepumas.

Hal ini membuatkan Shuib terkedu dengan pertanyaan tersebut sehinggakan buntu untuk memberikan jawapan kepada anaknya itu.

“Daddy macam mana ibu boleh beranak? Entah-entah makanan tu jadi baby. Datang dari nasi lepas tu itu ke baby? Mateen beranak haa sudah” tanya Mateen.

Pertanyaan tersebut dijawab oleh Talita dengan jawapan yang agak mencuit hati.

“Dekta tahu baby datang dari bulat. Dia dalam bulat tu kan? Bulat tu pervt yang masuk tu cacing baby tapi bukan orang diperbuat daripada tanah ke? Betul lah Dekta diperbuat dari cacing bukan tanah,” celah Dekta.

Pertanyaan luar jangkaan tersebut membuatkan Shuib tergelak dan memberitahu anak-anaknya sudah besar.

“Ni maksudnya anak-anak daddy dah besar,” kata Shuib.

Sehingga kini, video yang berdurasi 1 minit dan 45 saat sudah meraih 791 ribu dengan 79 ribu tanda suka.

Meninjau ke ruangan komen pula, rata-rata pengikut turut terhibur dengan soalan cepumas Mateen selain mereka berkongsi pengalaman yang sama dengan anak-anak mereka. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat.

sumber:

[1] Rujukan, sinarviral

[2] Gambar utama, @twenty281

[3] Gambar lain, @twenty281, shuibsepahtu

[4] Video, @twenty281

Leave a Reply

Your email address will not be published.