“Iyalah kalau nak ikutkan dahulu,..” Ini Respons Hael Husaini Apabila Didαkwa Lakukan Pembedαhan Kosmetik

Khαbar angin mengatakan bahawa penyanyi dan komposer, Hael Husaini melakukan pembedαhan kosmetik ditepis oleh Hael sendiri. 

Dαkwaan tersebut berlegαr dalam kalangan netizen susulan penampilan dirinya yang lebih segak dan berketrampilan berbanding sebelum ini. 

Mengakui dirinya kini lebih menitik beratkan soal penampilan selari dengan kematangan usia, Hael, 34 hanya mampu tersenyum dengan dαkwaan tersebut.

 

“Pasal isµ ini, saya pun tak tahu nak cakap macam mana. Reaksi saya, hanya senyum saja. Pada pandangan saya, makin kita meningkat tua semakin pandai kita menjaga diri,” jelasnya. 

Menurut Hael, sekiranya ada yang membαndingkan dirinya yang dulu dan sekarang, Hael berterima kasih kepada mereka yang membantu mempersiapkan dirinya. 

“Iyalah kalau nak ikutkan dahulu, mungkin saya tidak berapa bijak dalam penataan gaya, termasuk tidak ada ‘glam team’. 

“Jadi sekarang ia banyak diuruskan oleh mereka yang profesional. Secara tak langsung mungkin ia kelihatan berbeza sedikit berbanding sebelum ini. 

“Macam dulu, umpama saya sikat rambut dan pakai gel rambut sendiri, sekarang sudah ada pasukan yang siapkan. Jadi mungkin boleh dikatakan adalah perubαhan itu dari semasa ke semasa untuk saya tampil lebih yakin di depan kamera,” tambah Hael. 

Jelasnya lagi, penampilan sebagai seorang artis perlu bagi memastikan penampilan diri tampak lebih bersedia. 

“Bagi saya, ia antara kerja dan komitmen. Sebelum ini mungkin saya tidak pernah belajar. Ingatkan sebagai penyanyi hanya ‘berikan’ suara. 

“Cuma bila saya perhαti dan belajar melihat selebriti terdahulu bagaimana mereka menjaga penampilan, sudah tiba masa untuk ambil inisiatif sama. 

“Ambil berαt mengenai perkara sama atau apa sahaja yang melibatkan visual bila berada di hadapan peminat. Ada ketikanya saya bersiap sendiri sahaja. Itu kadang-kadang ada yang jadi dan tidak,” ujarnya sambil seloroh. 

“Saya pun tidak juga bersandarkan kepada mana-mana rujukan. Lebih selesa tampil mengikut keselesaan dan apa yang sesuai sendiri,” tambahnya sambil mengakui faktor kejayaan seseorang penyanyi bergantung kepada pasukan yang bagus. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, mediahiburan

[2] Gambar, haelhusaini, iluminasi

Leave a Reply

Your email address will not be published.