“Demi content..”Anak Pengasas Dnars Dedαh Perangαi Sebenar Sahabat Baik Arwαh

Sekarang ini genap 3 tahun pemer’gian usahawan komestik terkenal, allahyarham Faziani Rohban Ahmad yang telah pergi dan mening’galkan kesan du’ka terutamanya kepada ahli keluarga dan rakan kenalan.

’13 Ramadan’ merupakan hari pemer’gian ar’wah, yang mana sebelum ini ar’wah pergi selepas berlakunya kema’langan di lebuh raya.

Dan terkini, anak kepada arwαh, Irdina Hakim Jasman menzahirkan rasa terki’lan, apabila ku’bur ibunya itu telah dijadikan sebagai konten media sosial oleh salah seorang kawan ar’wah.

Perkara itu diluahkan di Instagram Story baru-baru ini.

“Jangan gunakan ku’bur mami saya sebagai content TikTok. Tiga tahun pemergian arwαh, baru beberapa kali ambil berat tentang keluarga dan anak dia, jadi tak perlu hipo’krit sangat.

“Kawan betul takkan makan kawan walaupun kawan dah tak ada. Kawan betul akan sentiasa ada untuk famili kawan sebagai menghargai,” coretnya di IG.

Meskipun begitu, Irdina tidak mende’dahkan mana-mana individu yang perkara tersebut dan dia berharap individu lebih cakna dan sensi’tif dengan keluarga yang masih berse’dih.

“Kalau nak ulas bab rindu, kerinduan da’rah daging ni lagi sa’kit. Sebab tu darαh daging punya rindu sampai tak boleh terima sesiapa sahaja yang mengkhia’nati ar’wαh.

“Bukan depan keluarga salam takziah, belakang keluarga minum kopi dengan pengkhia’nat ar’wαh,” jelasnya lagi.

Katanya lagi, video conten itu telah dimuatnaik oleh salah seorang sahabat baik ar’wαh, yang menunjukkan dia berada di Tanah Perku’buran Islam Kampung Kedemit Luar, Tumpat, Kelantan.

Pada masa kini, Irdina menjalankan tanggungjawab sebagai pengarah pemasaran bagi produk Dnars.

Tambahannya, dia tidak pernah menekankan dan malah ada pihak terga’mak untuk melakukan konten di media sosial seperti yang dilakukan oleh individu tersebut.

“I m!ssed my mom until I had a de’press, tapi tak pernah sekali pun I pergi kubur dan letak lagu ‘kemarin engkau masih ada di sini’.

“You boleh buat content TikTok you dengan founder-founder yang berduit, tapi bukan dengan founder yang sudah ar’wαh,” jelasnya.

Namun, video tersebut akhirnya dipa’dam oleh individu tersebut selepas Irdina meluahkan keke’sαlannya itu.

Dan status Irdina terkini dia mengutarakan seolah-olahnya ada benda yang tidak boleh dibawa bincang.

“Dengan orang lain memang blh bawak berbincang, tapi dengan sy no more talk.”

“You will never understand the da’mage you did to someone until the same thing is done to you.”

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Mediakini dan Mstar

[2] Gambar Utama: Awani dan IG Irdnar

[3] Gambar Lain: Mstar dan IG Irdnar

Leave a Reply

Your email address will not be published.