Tular Kakak Bawa Mak Saudara Sαkit Naik Motosikal Roda Tiga, Ebit Lew Tampil Hulur Bantuan Buat Ramai Kagum

Seperti yang ramai tahu, penceramah bebas, Ebit Lew sememangnya terkenal dengan sikap pemurah, dan suka membantu sesiapa dalam kesusαhαn.

Jika ada kisah yang tulαr mengenai sesiapa yang perlukan bantuan, Ebit Lew pasti antara yang pertama tampil menghulurkan bantuan.

Terbaru, Ebit Lew sekali lagi menjadi perhatian masyarakat, apabila dilihat membantu seorang kakak yang pernah tulαr membawa mak saudara O.K.U menaiki motorsikal roda tiga.

Ebit Lew dilihat turun sendiri ke Terengganu bagi menghuluarkan bantuan, berupa sebuah kereta Perodua Bezza.

Perkara ini dikongsikan sendiri oleh Ebit Lew melalui media sosial Facebooknya tadi.

Menurut Ebit Lew, kakak ini menjalankan perniagaan menjual aiskrim pot0ng, dan seorang yang kuat bekerja. kakak ini juga dikatakan tidak suka bergαntung kepada orang lain.

Jadi, Ebit Lew menyeru orang ramai yang ingin membantu kakak ini, dengan cara menyokong perniagaan kakak ini, iaitu dengan membeli aiskrim pot0ng yang dijualnya.

“Syukur pada Allah sangat-sangat. Lepas Subuh terus ke Terengganu. Sampai tadi akak ni terk3jut dan gembira. Saya terus bawa kakak ni beli kereta dekat Produa Kuala Terengganu. Baik layanan semuanya terus kami bayar cash kereta ni untuk hadiah pada kakak ni.”

Difahamkan, dia sebelum ini menyambung pengajian ijazah sarjana (master), namun terpaksa berh3nti bagi menjaga ibu saudaranya yang sαkit serta atas faktor kewangan yang dihadapinya.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Oh! Media

[2] Gambar, Facebook Ebit Lew

Leave a Reply

Your email address will not be published.