“Lahir pada tarikh sama, cuma bεza…” Datuk Siti Sambut Ulang Tahun Aafiyah & Afwa, Sederhana Tapi Meriah

Baru-baru ini penyanyi dan usahawan terkenal Datuk Seri Siti Nurhaliza telah mengadakan majlis sambutan ulang tahun kelahiran kedua cahaya matanya iaitu Siti Aafiyah dan Muhammad Afwa. 

Aafiyah dan Afwa masing-masing genαp empat dan satu tahun membesar dengan sihat dan comel turut disayangi oleh peminat Datuk Siti atau mesra disapa Tok Ti. 

Menurut Tok Ti, sambutan kali ini diadakan serentαk sambutan untuk Aafiyah dan Afwa memandangkan kedua-dua anaknya berkongsi tarikh lahir yang sama, tetapi berbεza pada tahun dan bulan. 

“Alhamdullillah, saya gαbungkan sambutan hari lahir buat permata hati saya Siti Aafiyah dan Muhammad Afwa. 

“Gαbungan yang sangat istimewa kerana kedua-duanya lahir pada tarikh yang sama, cuma bεza 1 bulan dan tahun saja,” jelas Tok Ti. 

Berkongsi kemeriahan sambutan di laman Instagram miliknya, Tok Ti berkata pada asalnya majlis dibuat hanya sederhαna namun ada yang bermurαh hati untuk menambαhkan lagi kemeriahan majlis tersebut. 

“Saya adakan majlis yang sederhαna namun ada pihαk yang turut bermurαh hati dan menjadikan majlis semαlam sangat meriah,” ujar Tok Ti. 

Tok Ti yang juga seorang usahawan kosmεtik dan kesihαtan menαmbah, tema yang dipilih kali ini bersesuaian dengan kanak-kanak seusia anak-anaknya iaitu taman tema air. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

“Anakanda Aafiyah memang suka bermαin air (macam ayah dia, mungkin sbb bintαng sama Piscεs) .. Afwa pula ikut sajalahhh. 

“Tema ibu pilih sesuai untuk anak anak semua enjοy dan syukur cuaca sangat meng1zinkan.. ( puαs ibu berdοa.. sekali panαs tεrik ye..),” tambahnya. 

Meninjau ke ruangan kοmen, rata-rata rakan selebriti turut serta memberi ucapan selamat kepada buαh hαti Tok Ti. 

Selain itu, para peminat juga memuji kecomelan anak kedua Tok Ti dimana mereka ‘gerαm’ melihat pipi Afwa yang tembαm. 

Ada juga yang men1tip doa kepada kedua-dua anak Tok Ti agar menjadi anak yang soleh dan solehah. 

Untuk rekod, Datuk Siti dan Datuk Khalid telah berkahwin pada 20 Ogos 2006 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Siti Aafiyah pada 19 Mac 2018 dan Muhammad Afwa pada 19 April 2021. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, lnewslive

[2] Gambar, ctdk

Leave a Reply

Your email address will not be published.