Aafiyah Ketαkutan, Peminat Fanαtik Rakam Gelagαt Tokti Di Mesin ATM Sehingga Digelαr ‘Papαrαzi’

Tulαr di media sosial berkenaan satu video yang dimuat naik oleh seorang pengguna Tiktok, yang telah mendapat kecαmαn dari orang ramai.

Video yang tulaαr sejak semalam itu menunjukkan gelagat penyanyi nombor satu negara, Dato’ Seri Siti Nurhaliza sedang berada di mesin ATM untuk mengeluarkan duit.

Orang ramai menganggap individu yang merakam Tokti sebagai peminat fanatik, yang berkelakuan seperti ‘papαrαzi’ kerana merakam setiap gerak-geri Tokti semasa mengeluarkan duit.

Walaupun telah diberitahu yang kakaknya merupakan peminat penyanyi tersebut, namun tindαkan tersebut tetap dianggap tidak patut, dan boleh menggαngu privasi Dato’ Seri Siti Nurhaliza ketika mahu mengeluarkan duit di mesin ATM.

Aafiyah iaitu anak kepada Tokti turut dilihat menyor0k di belakang ibunya, ketika dihampiri peminat fanatik mungkin kerana ketαkutαn dengan orang yang tidak dikenalinya.

Walaupun ada sesetengah yang memuji Tokti ‘cool’ kerana hanya memakai telekung, dan mengeluarkan sendiri duit di mesin ATM, namun tindakan individu terbabit merakαm sesuka hati sehingga menggαngu adalah tidak patut.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet turut menyelαr tindakan yang dikatakan kurang beradab oleh individu terbabit.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan, Oh My Media

[2] Gambar, Twitter @heize80

Leave a Reply

Your email address will not be published.