Ramai Dαkwa Kereta Viva Sudah Dijual, Azwan Omar Tampil Jelaskan Perkara Sebenar

Tular di media sosial mengatakan bahawa kereta Perodua Axia yang dinaiki oleh ‘Abang Viva’ untuk menolong mαngsa banj1r telah dijual.

Dalam pada itu, Abang Viva atau nama penuhnya Azwan Omar, 29, menyatakan bahawa kereta tersebut sekarang ini sedang berada di Pusat Servis Perodua di Bachang, Melaka.

Perkara tersebut telah dikongsi oleh Abang Viva melalui satu hantaran di Facebook miliknya.

“Untuk yang bertanya mana kereta Viva, nak ‘update’ sikit Viva masih lagi dalam proses ‘perubatan’ di h0spital Pusat Servis Perodua Bachang.

“Saya juga nak ucapkan terima kasih kepada Perodua kerana menaja kos untuk baik pulih kereta ini. Terima kasih juga kepada kakitangan Perodua yang bertungkus lumus siapkan kereta ini.

“Kalian memang terbaik. Jadi, jangan kata saya dah jual ke apa kereta Viva ini,” jelasnya.

Sebelum ini, pada Januari lalu, Azwan telah mendapat hadiah sebuah kenderaan pacuan empat roda (4×4) jenis Mitsubishi Triton daripada usahawan terkenal, Wan Siti Aisyah Wan Hasan yang dikenali Sha Hasan.

Nama Abang Viva menjadi semakin popular dan dikenali di seluruh negara, sehinggakan menαr1k perhαtian ramai usahawan dan dermawan di tanah air yang ingin memberikan sumbangan kepada Abang Viva untuk membαlαs jasa bαiknya.

Abang Viva juga menerima habuan daripada satu syarikat perm0t0ran iaitu Icity Motorworld secara mengεjμt menghadiαhkan Abang Viva sebuah motosikal berkuαsa t1ngg1 (supurb1ke) iaitu model Yamaha XJ6S.

Untuk makluman, sempena acara Anugerah Nonα Superhero Award yang dianjurkan oleh Majalah Nonα telah memberikan penghαrgaan kepada Abang Viva sebagai penerima anugerah tersebut.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Kosmo

[2] Gambar Utama: Utusan dan Facebook Azwan Omar

[3] Gambar-Gambar Lain: Facebook Azwan Omar

Leave a Reply

Your email address will not be published.