“Cuma lebih berhαti-hαti, bukan saya sendiri…” Luahαn Shila Amzah, Berkenaan Pengganti Baru

Awal Februari lalu, penyanyi Shila Amzah berkongsi kepada umum bahawa dia sudah sah bercer4i dengan suaminya, Haris Idraki setelah beberapa bulan tidak tinggal sebumbung. 

Menerusi perkongsiannya di laman Instagram, Shila bersepakat dengan bekαs suaminya untuk sama-sama menjaga dan menyayangi anak tunggal mereka iaitu Seth sampai bila-bila. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shila Amzah (@shahilaamzah)

Meskipun melalui keg4galan dalam rumah tangga, Shila bagaimanapun tidak pernah menµtup pintu hatinya untuk menerima orang baru dalam hidupnya. 

Pemilik nama sebenar Nurshahila Amir Hamzah, 32 berkata dia lebih berh4ti-h4ti dalam memilih pasangan hidup selepas ini kerana perlu utamakan anak dahulu. 

“Saya tidak sεrik kerana masih ada cinta untuk diberikan kepada yang selayaknya. Cuma saya tidak tahu bagaimanapun jodoh saya pada masa hadapan. 

“Cuma saya akan lebih berh4ti-h4ti kerana saya bukan sendiri, tetapi ada anak bersama saya,” ujarnya. 

Sumber kekuatannya untuk terus melangkah dan menjalani kehidupan seharian sekarang adalah anak tunggalnya, Seth Uwais. 

Tambah Shila lagi, dia cuba menerapkan suasana positif agar tidak mengg4nggu perkembangan anaknya yang semakin membesar, meskipun buat masa ini anaknya masih belum memahami apa yang berlaku. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shila Amzah (@shahilaamzah)

“Sebagai ibu, menjadi tanggungjawab saya untuk mewujudkan suasana yang positif. Walaupun anak saya belum memahami apa yang berlaku, saya mahu dia rasa semuanya masih sama. 

“Saya bersyukur kerana dia melalui situasi ini (percer4ian Shila) pada usia sekarang. Walaupun mungkin Seth akan bertanya juga suatu hari nanti, saya sudah lebih bersedia menjawabnya. 

“Tidak din4fikan ada orang t4kut untuk melalui situasi sebegini (menjadi ibu tunggal), tetapi untuk saya, saya lebih kuat bila nampak wajah anak. 

“Jadi saya akan cuba sorοkkan apa sahaja perkara neg4tif atau kesedih4n saya. Dahulu saya banyak mengutamakan orang lain, tetapi kini saya belajar untuk mengutamakan diri saya sendiri. 

“Mungkin ada yang melihat saya mementingkan diri sendiri. Tetapi pada saya, untuk menjadi ibu yang terbaik, saya perlu utamakan diri dan juga diri sendiri dulu,” tambahnya. 

Untuk rekod, Shila Amzah dan Haris Idraki Elias telah berkahwin pada April 2018 dan dikurniakan cahaya mata lelaki, Seth Uwais, 2 tahun sebelum disahkan bercer4i pada 8 Februari lalu. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, mediahiburan

[2] Gambar, shahilaamzah

Leave a Reply

Your email address will not be published.