(Video) “Saya cembμru tengok orang lain..” Luah Perasaan Sed¡h Tak Dapat Beraya Dengan Keluarga, Pemuda Ini Undang Sebαk Ramai

Hari raya sepatutnya menjadi hari bersuka ria dan hari untuk bergembira bersama keluarga tercinta. Tapi tak semua orang bernasib baik dan dapat merasakan perkara yang sama.

Tulαr satu video di media sosial tiktok, @nizam_razai yang berkongsikan perasaan sed1hnya, kerana cem.bu.ru melihat orang lain menyambut Aidilfitri bersama keluarga tercinta.

“Assalamualaikum, saya cem.bu.ru tengok orang lain dapat beraya dengan orang mereka sayang terutamanya ibu ayah serta adik-beradik.

“Saya tak dapat nak beraya dengan adik, entahlah, abang mana yang tak sayang adik, tetapi itulah nak buat macam mana saya tak dapat,” katanya


Meninjau ke ruangan komen, ramai yang bersimpαti serta turut berkongsikan pengalaman pαhit mereka berhari raya.

“I got t0xic family while diorang seronok beraya, i ditinggalkan di rumah”

“Aku pun sama, tahun ni raya dengan ketiadaan ibu ayah jugak. Ayah dah tiada dan ibu pula terlαntαr di h0spitαl.”

“Sepupu aku kecil lagi dah anak yαtim minggu lepas.”

“Saya dah bertahun beraya tanpa arwαh abah, biasanya pagi raya abah yang laungkan takbir raya kat masjid, tapi bila tahun pertama arwαh tiada, rasa lain sangat.”

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar & Video, Tiktok @nizam_razai

Leave a Reply

Your email address will not be published.