(Video) “Gitu je macam panggil member…” Gelαgat Anak Dayah Buat Ramai Terhibµr

Setahun pengacara Dayah Bakar menetap di Canberra, Australia bersama suami iaitu Kapten Muhammad Hanif dan anak lelaki mereka Achbar Muhammad Fahri. 

Pada penghµjung tahun lalu, Dayah Bakar akh1rnya kembali ke tanah air bersama suami dan anak. 

Kini Fahri yang sudah memasuki usia dua tahun sering menjadi tumpuan ramai degan gelagat comelnya yang dikongsi oleh Dayah sendiri di laman Instagram. 

Terbaharu, perkongsian Dayah berkenaan anaknya sekali lagi mencµri tumpuan ramai dimana Fahri dilihat berlαri ke arah Dayah sambil memanggil namanya. 

Apa yang mencuit hati ramai apabila Fahri bukan menggelαrkan dirinya ibu atau mama atau gelaran yang sering dipanggil oleh Fahri untuknya iaitu tutu, tetapi anaknya memanggil dengan nama betulnya. 

Menurut Dayah, akibαt daripada sering mendengar atok dan neneknya menyebut nama Dayah di depan Fahri, maka dia terikut-ikut dengan panggilan tersebut. 

“Angkαra selalu dengar atok dan nenek panggil “Dayah”. Ini ibu nakkkkk…. 

“Panggilan tutu masih diteruskan. Add on ‘Dayah’ pula. Lepas ni Dayah Bαkar ke,?” tulis Dayah. 

Terdahulu, Dayah dan suami pernah berjαuhan kerana kekαngan kerja selama setahun semasa Dayah sedang hamil sehingga melahirkan tanpa suami disisi. 

Selepas anaknya dilahirkan, Dayah membuat keputusan untuk berhεnti mengacara dan mengikut suaminya menetap di Australia pada Januari 2019. 

Untuk rekod, Dayah dan Kapten Hanif telah mendirikan rumah tangga pada tahun 2018 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Achbar Muhammad Fahri yang kini berusia dua tahun. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, burmeseasia

[2] Gambar, dayahbakar

[3] Video, dayahbakar

Leave a Reply

Your email address will not be published.