Dikatakan Sudah Berkαhwin Kali Ketiga, Akh1rnya Amar Asyraf Bukα Mulut

Baru-baru ini tul’ar mengenai pelakon Amar Asyraf dimana dia telah sah berce’rai ta’lak tiga dengan isteri keduanya.

Pengesahan lafaz ce’rai antara Amar dan isteri keduanya, Vivy Jeffry dilakukan di Mah’kamah Syariah Kuala Lumpur.

Terbaharu, nama Amar kembali jadi bualan ramai apabila dia dikatakan sudah berkahwin kali ketiga dan sudah mempunyai dua cahaya mata.

Hal ini bermula daripada sekeping foto Amar bersama wanita tersebut serta dua cahaya mata hasil daripada perkahwinan mereka.

Walau bagaimanapun, Amar mengambil keputusan untuk mendiamkan diri apabila ditanya perkenaan perkara tersebut.

Menurutnya, dia memilih untuk tidak berkongsi kisah rumah tangga kepada umum dan berpegang kepada kata ulama.

“Saya sebenarnya tak ada apa nak cakap atau beritahu apa-apa. bagi saya, bukan nak merah’siakan tapi memilih untuk pri’vasi apabila melibatkan hal rumah tangga.

“Apa yang terjadi sebelum ini memberi pengajaran kepada saya. jadi, saya tidak mahu berkongsi apa-apa mengenai kehidupan peribadi. tapi kalau ada yang tahu, tahu la.

“Lagipun, saya berpegang dengan kata-kata beberapa ulama yang memberitahu tak boleh berkongsi usia, harta dan kisah keluarga kepada umum,” jelas Amar kepada mStar.

Foto yang dikongsi oleh ibu pelakon tersebut telah tul’ar dan dipercayai wanita yang dikatakan isteri ketiganya bernama Farhana mengenakan busana berwarna putih.

Tambahnya lagi, memandangkan dia kini aktif dalam bidang perniagaan, dia berharap tiada mana-mana pihak meng’ganggu ketenangan keluarganya.

“Kehidupan saya pun dah tenang dan berharap sangat tiada mana-mana pihak meng’ganggu kehidupan privasi saya sekeluarga. saya pun sekarang lebih fokus kepada perniagaan.

“Sejak PKP, saya memang sibuk berniaga bermula dengan berniaga barangan terpakai atau bundle kemudian berniaga wangian rumah serta kereta.

Untuk makluman, Amar mendirikan rumah tangga dengan isteri pertama, Arna Salleh pada 7 Jun 2013 dan dikurniakan cahaya mata Muhammad Taufik dan Ammara Dian.

Kemudian, Amar mendedahkan dia sudah berkahwin kali kedua dengan Vivy Jeffry beberapa tahun sebelum itu dan mendedahkan perkara tersebut pada Oktober 2019.

Sekadar info dan semoga bermanfaat.

Sumber:

[1] Rujukan, mstar

[2] Gambar,  kopiplanet, hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published.