“Lelaki ini yang banyak kali aku tolαk…” Beza Usia 18 Tahun Dengan Suami, Wanita Ini Dedαh Kisah Disebαliknya

Setiap orang diciptakan berpasangan tidak kira cepat atau lam’bat serta jodoh dan pertemuan sudah ditakdirkan. 

Niat seorang lelaki untuk menjadikan wanita idaman sebagai isteri meskipun berkali –kali dito’lak tidak pernah berpu’tus asa untuk mencuba. 

Ahkirnya, impian tersebut menjadi kenyataan apabila wanita idamannya menerima lamaran setelah dito’lak banyak kali. 

Hal ini dikongsi oleh seorang wanita menerusi akaun TikTok @its_mayso dimana dia menceritakan kisah cintanya dengan suaminya yang berbeza umur 18 tahun. 

Menurutnya, dia pernah meno’lak cinta lelaki tersebut kerana beza umur yang sangat jauh namun jodoh antara mereka kuat sehingga akhir’nya mereka bersatu dalam ikatan perkahwinan. 

“Lelaki ini yang banyak kali aku reject. Beza umur 18 tahun kot. Kalau dah namanya jodoh, to’lak la kuat mana, cam’pak lah jauh mana dia tetap akan datang. 

“3 tahun perkenalan akhir’nya kami bersatu sebagai suami isteri yang sah. Dia lah lelaki yang layan saya macam permaisuri selepas saya trau’ma dalam rumah tangga yang lepas.  

“Walaupun saya layan dia te’ruk, dia tetap tak menga’lah. Penerimaan keluarga, Alhamdulillah semua setuju,” jelasnya. 

Selain itu. Dia juga memaklumkan tidak semua orang senang dengan kebahagiaan dia dan suami sehingga ada yang memberikan komen kurang senang. 

“Kalau dating dan up story mesti akan ada yang per’li ‘keluar dengan ayah ke tu?’ aku ada, kau ada tak?” tambahnya lagi. 

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet memberi respon yang positif dengan perkongsian tersebut dimana mereka memuji sikap lelaki itu yang tidak putus asa. 

“Tak kisah laa beza umur 100 tahun pun janji bukan rampas laki org.”

“Aku ni sangat3 jarang komen status org. tpi kali ni sya trsa nak komen. Nasihat sya jgn pdulikan org lain yg PENTING kita bahgia dgn si dia.”

“Akak relax je kak, suami akak Ensem, chill je. Asalkan bahagia tak salah jarak Umur!”

“Yang penting sama2 single. Dah jodoh tak kira usia. Semoga bahagia sampai ke syurga aminnn.”

“Setuju.. tak kisah umur.. yg pntg die ikhlas syg kite kn.”

“Still hensem kak..tgk rupa dia mcm seorg yg softspoken,caring n romantik..jenis tak marah2 dn baran..semoga kekal ke syurga kak.”

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

[1] Rujukan, ohbulan

[2] Gambar, @its_mayso

Leave a Reply

Your email address will not be published.