(Video) Tampil Dalam Rancangan MeleTOP, Ustaz Kazim Elias Dedαhkan Sesuatu Tentang Penyαkit Mistεrinya

Baru-baru ini pendakwah terkenal Datuk Ustaz Mohd Kazim Elias mende’dahkan dia terkena penya’kit mis’teri dan meminta bantuan orang ramai. 

Sejak daripada itu, nama Ustaz Kazim menjadi perhatian umum yang ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan penya’kit yang dihadapinya. 

Berkongsi perkara tersebut ke laman media sosial, ramai mendoakan agar Ustaz Kazim diberi kesembuhan dan dipermudahkan urusan. 

Ustaz Kazim juga dijemput secara eksklusif ke rancangan MeleTOP untuk menceritakan lebih lanjut keadaannya kepada orang ramai. 

Menerusi temu bual tersebut, Ustaz Kazim memaklumkan dia sudah terkena penya’kit mis’teri itu sejak tahun 1997 lagi dan mena’fikan membuat marketing atau propa untuk filemnya. 

Tambah Ustaz Kazim lagi, meskipun keadaan kesihatan tidak mengizinkan namun dia tetap mahu meneruskan dakwah dan itu bukanlah pengha’lang baginya. 

Dalam pada itu juga, bagi menunjukkan secara lebih dekat kepada pengacara Nabil Ahmad dan Elly Mazlein, dia sanggup mem’buang mekap di wajahnya. 

Menurut Ustaz Kazim lagi, dengan bekerja dia dapat melu’pakan tentang penya’kit mis’teri yang dihadapinya. 

Meninjau ke ruangan komen, pelbagai reaksi daripada warganet dapat dilihat apabila Ustaz Kazim mende’dahkan perkara yang sebenar. 

 

“Yang mane kate prank/makeup tuu TENGOK la ni yee”

” Allahu semoga Ujian buat ustaz kazim akan diberikan jalan penyelesaian,hrap sgt sesiapa yg mungkin ada ilmu perubatan modern atau tradisional boleh bantu Ustaz”

“Ustaz sgt kuat semangat,di uji bertahun2 dgn sakit akibat sihir . Teringat arwah mak. moga ustaz cpt sembuh,kembali sihat sediakala”

“Semoga ustaz diberi kesembuhan dan dipermudahkan segalanya..aamiin ya rabbal alaamiin..”

Sedih la tgk…keadaan ustaz sama mcm arwah abah.sape yg sudi bantu la ustaz …semoga ustaz diberi kesembuhan…”

“Semoga Allah angkat segala kesakitan yg dideritai oleh @datoustazakazim Aminn”

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, himpunanceritalawak

[2] Gambar, meletop, datoustazkazim

Leave a Reply

Your email address will not be published.