Pemain Bola Sepak Remaja Rebαh Sebelum Meninggαl Dunia, Sempat Update Stαtus IG Sebelum Pergi

Khabar dvka berkenaan pemergi4n pemain bola sepak Piala Presiden Selangor, Muhammad Husni Idrus, 21 telah dilaporkan meningg4l dunia selepas reb4h di sebuah restoran di Petaling Jaya, malam tadi. 

Facebook rasmi Selangor FC berkongsi berita tersebut di laman rasmi mereka. 

“Dengan penuh duk4cita kami memaklumkan pemergian Muhammad Husni Bin Idrus, pemain Skuad Piala Presiden Selangor FC 2022 yang telah kembali ke rahm4tullah malam tadi (25 Mei 2022). 

“Kami dari Selangor FC mengucapkan takziah buat seluruh ahli keluarga Allahyarham dan bersama-sama kita mendoakan agar Allahy4rham ditempatkan bersama dikalangan orang-orang beriman dan beramal soleh. 

“Kami juga memohon agar semua pihak dapat bersama menjaga adab dan privasi keluarga Allahy4rham dalam kita berkongsikan berita ini bagi menghormati keluarganya,” kenyataan Facebook Selangor FC. 

Walau bagaimanapun, pvnca kem4tian Husni masih belum diketahui dan belum ada kenyataan rasmi berkenaan perkara tersebut. 

Dalam pada itu juga, rakan arw4h turut meluahkan rasa s3dih dan simpati melalui Facebooknya selepas mendapat khabar dvka tersebut. 

“Aku bangga dengan kau sebab kau dapat capai impian kau dari sekolah rendah nak jadi pemain bola. Kau pergi selepas berjuang dengan kerjaya kau,” luah Zulfeka Ejoi. 

Pada petang Rabu, Allahy4rham sempat memuat naik status di Insta Story miliknya ketika ber4ksi menent4ng pasukan JDT. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, gempak

[2] Gambar, husni.idrus, selangorfc

Leave a Reply

Your email address will not be published.