“Doakan puteri kami menjadi antara pemudi solehah…” Genαp 7 Hari Bersαlin, Elfira Loy Dedαh Wajah & Nama Cahaya Mata Kedua

Sudah seminggu pelakon jelita Elfira Loy melahirkan anak kedua di pusat peru’batan di Kuala Lumpur iaitu pada 20 Mei lalu. 

Sebelum ini, Elfira atau nama penuhnya Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri memuat naik foto dia bersama suami dan puteri keduanya di laman Instagram memaklumkan berita gembira kelahiran bayi keduanya. 

“Saya mempunyai banyak foto yang menarik tetapi saya sangat suka yang ini. SubhanAllah. Ayah adalah superhero. 

“Mena’ngis mommy tengok Ayah sambut awak sendiri sementara mommy te’ran awak. @fariskanuar Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah, pengalaman yang menakjubkan,” tulis Elfira syukur. 

Menerusi entri terbaharu di Instagramnya, Elfira mende’dahkan nama puteri keduanya iaitu Nur Aria Mikayla. 

“Kami bersyukur dengan kehadiran bayi perempuan kami. Assalamualaikum ya Nur Aria Mikayla Muhammad Faris,” kapsyen Elfira. 

Dalam pada itu, Elfira juga berkongsi akaun Instagram rasmi anak keduanya, Aria iaitu Nurariamikayla selain memohon doa orang ramai agar mendoakan yang baik-baik untuk anak perempuannya. 

“Doa adalah penguat setiap harapan. Doakan puteri kami menjadi antara pemudi solehah yang diberikan kerahmatan berpanjangan, kasih sayang yang tidak hen’ti, tidak pu’tus rezeki di dunia dan di akhi’ratnya lagi dihiasi dengan kilauan kebaikan budi dan ketinggian pekerti,” tambahnya. 

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet memberikan ucapan tahniah kepada Elfira dan suami serta memuji kecomelan bayi perempuannya. 

MasyaAllah!!! Assalamualaikum Nur Aria sayang. Congratulations El my love “

“Ya Allahhhhh Ariaaaaaaa so comelllll. Eeee geramnyaaa tengok lips dia tuuuu!!”

“Alhamdullilah…tahniah El & suami. MasyaAllah comeynya Aria.. Semoga membesar dgn sihat & menjadi ank yg solehah. P/s ~ bibir dah mcm Angelina Jolie.”

“MasyaAllah tabarokallah, such an angel baby angel.”

“Tahniah dan semoga Nur Aria Mikayla menjadi anak yg solehah..Aamiin.”

“Waalaikummusalam MasyaAllah. Semoga Nur aria mikayla menjadi anak yg solehah bt ibu ayah.”

Untuk rekod, Elfira dan suami telah berkahwin pada 1 Januari 2019 dan mempunyai seorang cahaya mata lelaki, Muhammad Rayyan Khalaf yang kini berusia dua tahun. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, mstar

[2] Gambar, elfiraloy

Leave a Reply

Your email address will not be published.