(Video) “Hantar mesej, padahal kat sebelah je…” Datuk K Dedαh Sikαp Datuk Siti Nurhaliza, Cµit Hati Netizen

Nama penyanyi dan usahawan terkenal Datuk Seri Siti Nurhaliza sememangnya tidak a’sing lagi dalam kalangan rakyat Malaysia. 

Lagu-lagu Datuk Siti sentiasa menjadi halwa telinga penggemar lagu balada selain Datuk Siti sendiri menjadi ikon seni hiburan tanah air. 

Memulakan karier nyanyiannya seawal usia 16 tahun apabila memenangi pertandingan Bintang Hiburan Minggu Ini(HMI) pada tahun 1995 dan sehingga kini Datuk Siti telah memenangi ratusan anugerah sepanjang kariernya. 

Datuk Siti bertemu pasangan dan mendirikan rumah tangga pada tahun 2006 iaitu Datuk Seri Khalid Bin Mohamad Jiwa yang merupakan seorang ahli perniagaan terkenal. 

Baru-baru ini tu’lar video mengenai pasangan romantis ini di laman TikTok peminat Datuk Siti iaitu @sitizonevids dimana Datuk K bercerita tentang kerenah isterinya, Datuk Siti. 

Menerusi video tersebut, Datuk K mende’dahkan tabiat Datuk Siti dimana ketika sedang ma’rah, dia akan menghantar mesej melalui aplikasi Whatsapp kepadanya walaupun mereka duduk sebelah menyebelah. 

Menjelaskan lebih lanjut tindakannya itu, Datuk Siti memberitahu bahawa dia seorang yang tidak suka ma’rah-ma’rah dan su’sah untuk mema’rahi seseorang. 

Antara sebab lain yang mencuit hati warganet yang mendengar adalah, Datuk Siti tidak mahu kelihatan bu’ruk apabila dia sedang ma’rah. 

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warga maya memuji sikap Datuk Siti dimana seorang yang lemah lembut serta hubungan antara suami isteri ini. 

Siti nie lambang wanita melayu yg almost perfect..

Allhamdulillah..bagus dari bicara siti dan suami..inilah satu contoh Yang perlu diikuti… allhamdulillah

Untuk makluman, Datuk Siti dan Datuk K mendirikan rumah tangga pada tahun 2006 dan dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Siti Aafiyah, empat tahun dan Muhammad Afwa, satu tahun. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, sinarviral.kini

[2] Gambar, ctdk, @sitizonevids

[3] Video, @sitizonevid

Leave a Reply

Your email address will not be published.