“Kita tidak tahu niαt orang lain..” Uyaina Tidak Selesα Perutnya Disentμh Orang Lain, Rupa-Rupanya Ini Sebαbnyα

Pelakon dan pengacara Uyaina Arshad mahu mengambil langkah berhati-hati jika ada individu yang ingin menyentuh perutnya, bagi mengelak perkara bu.ruk berlaku pada anak dalam kandungannya.

Uyaina sebelum ini ada memuat naik satu video menunjukkan dia mengelαk apabila perutnya ingin disentuh oleh orang sekeliling.

Kata Uyaina, video tersebut hanyalah sebagai hiburan. tetapi ibunya juga ada berpesan perkara yang sama tentang isμ menyentuh perut.

Kredit; Beautifulnara

Menurutnya, dia hanya benarkan mereka yang rapat dengannya untuk menyentuh perutnya, kerana tidak selesa jika ia bukan orang yang rapat dengannya.

“Saya tidaklah terlalu rigid, tetapi jika ada orang yang tidak rapat mahu sentuh perut, memang rasa tidak selesa. Melainkan mereka yang betul-betul rapat dengan saya tidak ada masa.lah.”

Kredit: Beautifulnara

Tambahan, Uyaina mengatakan bahawa dia tidak tahu niat seseorang itu samada baik atau bu.ruk, jadi lebih baik untuk berjaga-jaga.

“Jika melihat ibu mengandung pun saya akan minta izin dahulu untuk sentuh perut. Kita tidak tahu niat orang lain. Lebih baik berhati-hati untuk elαk perkara bu.ruk.”

Namun, Uyaina merasa kasi.han juga buat mereka yang ingin menyentuh perut ibu mengandung kerana mahu mengambil berkat.

Berkongsi tentang perasaan mahu menghadapi proses bersalin nanti, Uyaina memberitahu dia merasa ta.kut kerana ini adalah anak pertama.

Kredit; Dailysia

“Ta.kut juga hendak menghadapi proses bersalin, maklumlah anak pertama. Saya banyak bertanya kepada rakan-rakan seperti Mira Filzah dan Ernie Zakri. Jadi adalah sedikit tip ketika di bilik bersalin nanti.”

Untuk pengetahuan, Uyaina dan Syahiran melangsungkan pernikahan pada 20 Disember 2021 di Colony Star Boulevard, Kuala Lumpur.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, MStar

[2] Gambar Utama, Instagram Uyaina Arshad & Oh! Semput

Leave a Reply

Your email address will not be published.