(Video) “Bila kau fiderman tapi kena hafal zikir…” Gelαgαt Jebat Baca Zikir Buat Neelofa Gelαk Besαr

Gelagat Jebat Jayden sering kali mencu’ri tumpuan warganet setiap kali perkongsiannya dibuat ke laman sosial. 

Anak kepada Sharnaaz Ahmad dan Noor Nabila sudahpun berusia empat tahun dan sudah petah berkata-kata. 

Telatahnya yang comel sentiasa menghiburkan ramai apatah lagi Jebat yang suka berutur dalam bahasa Melayu setiap kali berinteraksi dengan ibu atau babanya. 

Terbaharu, menerusi perkongsian akaun TikTok @neelofa dilihat Jebat sedang mendengar dan membaca zikir Allahul Kafi bersama ibunya. 

Meskipun begitu, gelagat Jebat yang lincah di depan televisyen sambil menutur zikir mencu’ri tumpuan warganet. 

Mana tidaknya, Jebat yang tidak duduk diam sampai terangkat kaki dan tangan meskipun bibir mengutarakan zikir sehingga ibu saudaranya, Neelofa turut terhibur dengan telatahnya. 

“Janji dia hafal,” kapsyen Neelofa. 

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata warga maya turut terhibur dengan telatah comel Jebat yang seakan-akan Spiderman, karakter kesukaannya. 

“Budak budak mmg mcm tu, its okay asalkan dia ikut zikir pun syukur. moga jebat jadi anak yg soleh”

“Nk berzikir tp sy kan fiderman kena la rock2 sikit”

“Fiderman nieeeeee memang anak mamu rare lerr hahahahha”

“Nk berzikir tapi spiderman tak mo keluar dr badan hahahahahha”

“Batin nya Pak ustaz. tapi sayang zahirnya masih mood fiderman . Allahumma solli ‘ala Muhammad.”

“Fiderman dah beraksi”

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, sinarviral

[2] Gambar, 

[3] Video, 

Leave a Reply

Your email address will not be published.