“Kesiαn pula badan pαnαs on & off…” Dua Anak Puteri Sarah Demαm Pαnαs, Ini Perkembangan Terkininya

Sebelum ini kita digem’parkan dengan mas4lah rumah tangga Puteri Sarah Liyana dengan pelakon dan pengarah terkenal, Syamsul Yusof. 

Pergi mencari ketenangan di tanah suci Mekah, Puteri Sarah turut membawa dua anaknya iaitu Syaikul Islam, 5 dan Summayah, 2. 

Ramai turut bersim’pati dengan nasib pelakon cantik ini yang mengalami tek4nan perasaan dig4nggu oleh pihak ketiga yang cuba mervntuhkan kebahagiaannya. 

Terbaharu, Puteri Sarah memuat naik sekeping foto bersama dua anaknya sedang berada di salah sebuah pusat peru’batan di Kuala Lumpur. 

Menurut Puteri Sarah, dua anaknya telah dimasukkan ke sebuah pusat peru’batan pada Khamis aki’bat daripada de’mam pa’nas dan jang’kitan vi’rus di bahagian tekak. 

Tambahnya, anak – anaknya akan bertambah baik sekiranya berada dalam pemantauan doktor berbanding berada di rumah. 

“Abang (Syaikhul) mula de’mam minggu lalu dan saya telah bawa ke hos’pital, namun disebabkan katil wad penuh, dok’tor nasihat untuk bawa pulang dan lakukan pemantauan di rumah. 

“Sekarang masuk hari kelima dan badannya masih pa’nas. Saya rasa lebih baik dijaga di hos’pital. Adik (Summayah) juga sudah mula de’mam. Jadi saya bawa kedua – dua sekali ke hos’pital. 

“Jaga di rumah memang puas hati tetapi tidak mendapatkan ubat dan pemantauan betul. Kalau di hos’pital waktu makan ubat terjaga, tidak perlulah saya ri’sau,” ujarnya. 

Dalam pada itu, Puteri Sarah juga memaklumkan dia sedang sibuk menjalani penggambaran drama Suri Hati jadi lebih baik anaknya berada di hos’pital. 

Ditambah dia tidak mahu menyu’sahkan pihak produksi dengan mengambil cuti selain hatinya lebih tenang sekiranya anak – anaknya berada dalam pemantauan dok’tor. 

“Apabila anak – anak berada di hos’pital saya rasa tenang sikit. Layanan yang diberikan juga sangat bagus. 

“Saya enggan susahkan pihak produksi, jadi memang tidak ambil cuti penggambaran. Di hos’pital juga ada keluarga lain yang turut bantu menjaga,” tambahnya. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, mstar

[2] Gambar, puterisarahliyana

Leave a Reply

Your email address will not be published.