“Bila saya diam, makin rancak..” Datuk Siti Nurhaliza Bengαng Ada Peniaga Tak Jujur, Siap Titip Pesαnαn

Baru – baru ini, Datuk Seri Siti Nurhaliza ada berkongsi beberapa keping foto ke laman Instagram miliknya memaklumkan satu k3s penipu4n. 

Menurut Datuk Siti, ada pihak yang cuba menggunakan gambar dirinya dan suami untuk tujuan promosi dan ini membuatkan Datuk Siti meluahkan rasa mar4hnya. 

Datuk Siti juga memberi am4ran kepada mana – mana peniaga untuk tidak melibatkan dirinya dan suami kerana bimbang ada yang terped4ya. 

“Bila saya berdiam, semakin rancak menyebarkan perniagaan yang tidak melibatkan saya atau suami. Gambar saya dan suami dipaparkan dalam iklan perniagaan serta testimoni juga. 

“Saya sudah banyak kali hadapi perkara ini. Pesan saya, berniagalah dengan cara yang betul. Jangan mengambil kesempatan ke atas orang lain,” ujarnya. 

Menerusi perkongsian Datuk Siti, ada pihak yang menggunakan namanya untuk beriklan produk penjagaan rambut selain memaparkan gambar dirinya bersama suami iaitu Datuk Khalid Jiwa. 

Pihak tersebut mend4kwa Datuk Siti dan suaminya mengalami mas4lah kegugvran rambut dan menggunakan produk yang diiklankan. 

Tidak berdiam diri, Datuk Siti berpesan kepada peniaga tersebut supaya insaf dengan perbuatan mereka dan tidak mengulangi perkara tersebut. 

“Jangan terped4ya. Saya harap peniaga ini insaf dan tidak menggunakan gambar saya bersama suami serta memuat artikel tidak benar. 

“Kepada yang membaca, membeli atau terlihat iklan – iklan sebegini, saya ingin menjelaskan bahawa saya dan suami tidak ada kena mengena dengan produk mereka,” tambahnya lagi.

Dalam pada itu juga, penyanyi Lip Lap Raya itu juga menitipkan pesan kepada semua peniaga untuk mencari keberkatan dengan cara yang betul. 

“Berniagalah untuk mencari keberkatan dan bukan melariskan produk dengan menggunakan iklan p4lsu. 

“Saya harap kita sebagai pengguna akan lebih peka dengan iklan – iklan seumpama ini,” terangnya. 

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan, mstar

[2] Gambar, ctdk, tiruaperciterr, jawapos

Leave a Reply

Your email address will not be published.