“Saya tak tahu…” Ini Luαhαn Pilú Bapa Adibah Noor Setelah Pemergiαn Arwαh

Berita kehilan’gan seorang pelakon dan penyanyi berbakat Adibah Noor nyata menge’jutkan ramai kerana kan’ser ovari yang dirah’siakan olehnya. 

Rata – rata rakan artis turut meluahkan rasa terkilan dengan pemergian ar’wah Adibah dan meluahkan kese’dihan mereka di laman media sosial. 

Malah, ayahnya sendiri Mohd Omar Zainal Abidin tidak mengetahui tentang pen’yakit yang dialami oleh ar’wah. 

Menurutnya, dia langsung tidak mengetahui tentang pen’yakit kan’ser ovari yang dihidapi Adibah dan enggan mengulas lanjut tentang ar’wah anak perempuannya. 

“Anak saya nombor tiga tu.. Kalau Tuhan nak pilih dia, nak ambil dia, ambil la. Saya tak tahu (Adibah kan’ser ovari) .. dia tak beritahu. Saya pergi hospital, dia tak beritahu pun. 

“Dah la tu, tak payah cerita banyak, orang pun dah tak ada,” ujarnya. 

Difahamkan, Adibah sudah lama menghi’dap kan’ser ovari sebelum mengalami se’sak nafas di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur. 

Adibah disahkan mening’gal dunia sekitar pukul 7.40 malam Sabtu dan dikebu’mikan di Tanah Perku’buran Islam Taman Keramat Permai, Kuala Lumpur. 

Bercerita tentang keperibadian ar’wah anaknya, Omar menjelaskan Adibah seorang yang sentiasa taat kepada ibu bapa dan Allah. 

“Dia seorang anak yang taat. Kalau ada yang kata dia kede’kut, terpulang pada orang itu. Saya tak ada apa nak cakap, tak poleh panjang cerita… tak larat,” tambahnya. 

Sekadar onfo dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, mstar

[2] Gambar, celeangle, Voicejohor

Leave a Reply

Your email address will not be published.