“Gúgur Air Mata Jαntαn…” Ini Luαhαn Fizo Omar Selepas Isteri Bersαlin Anak Pertama

Pada Sabtu lalu, jam 12.39 tengah malam, isteri kepada pelakon Fizo Omar telah selamat melahirkan bayi perempuan di sebuah pusat perubatan di Serdang, Selangor. 

Isterinya, Fazeera Nazri Azrai bersalin lebih awal dua minggu dari tarikh yang sepatutnya dan berita gembira ini dikongsi oleh Fizo sendiri di laman Instagram miliknya. 

Fizo meluahkan rasa syukur dengan kelahiran anak perempuannya serta keadaan kedua – duanya dalam keadaan baik, selain berkongsi detik – detik sebelum isterinya melahirkan. 

“Gvgur air mata jantan, g3ngster macam mane pun si suami dan ayah. 

“24 Jun isteri saya di masukkan ke labovr room pukul 3, hampir 10 jam get ready untuk baby dilahirkan. 

“Kami memilih untuk bersalin secara normal, nasib baik buat keputusan yang tepat untuk isteri saya mengambil bius epidural, kalau tak saya pun tak sanggup nak tengok dia menang’gung kesa’kitan ‘contrac’tion’ sebelum bersalin. 

“10 jam weh bukan sekejap dan hampir 3 jam dok ‘push’ sampailah baby keluar. Gvgur air mata jantan seorang suami bila tengok orang yang kita sayang menahan kesa’kitan dan berta’rung nyawa demi melahirkan zuriat kita,” luahnya. 

Ceritanya lagi, air matanya gvgur buat kali kedua ketika melihat cahaya mata yang ditunggu – tunggu dan sempat menggi’gil ketika diminta untuk memotong tali pusat. 

“Perasaan abe Joe masa macam…ok, this is the moment u gonna start ur life, after keluar dari kandungan ibu dan terpu’tusnya ‘sambungan’ dengan ibu di dalam kandungan. 

“The moment abe Joe po’tong tali pusat tu, wujudnya satu bisi’kan, ‘ini zuriat kau, kau kena jadi ayah yang baik, suami yang baik dan contoh yang baik kepada keluarga dan semua orang. 

“Datangnya seorang baby, bukan sahaja untuk kita meraikan kegembiraan tapi bersama tanggungjawab untuk membesarkan dan mendidik dan juga motivasi kepada si ayah untuk menjadi seorang leader yang lebih baik dari sebelum ini. 

“Pesanan abe Joe kepada suami dan bakal ayah, ambil lah moment ini bukan sahaja untuk just be there for her(the wife) tapi lebih kepada untuk diri kita sendiri. 

“Bukan senang nak bu’ang ego sebagai lelaki dan ketua keluarga, sometime, by experience it membuat kita lebih faham apakah mesej yang nak disampaikan dari Allah buat kita semua yang bergelar AYAH dan SUAMI. 

“Alhamdulillah syukur semuanya selamat dan terima kasih kepada semua yang mendoakan saya dan isteri. Semoga doa yang berterusan dari anda akan membara barakah dalam rumah tangga kami. AMEEN YRA,” tulisnya panjang lebar. 

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata warganet mengucapkan tahniah kepada Fizo dan isteri atas kelahiran bayi perempuannya. 

“Caption yang baik dan mendalam. Semoga semua para suami dan bapa boleh merasa nikmat zuriat dan perasaan yang sama terhadap anak dan juga isteri.”

“Aamiiin yaarobbalaalaamiiin..tahniah abejoe isteri n tokma n akk maryam dlm rahmati allah baru terima bby ..Aamiiin selamat b,pantang mumy”

“Syukur Alhamdulillah semuga senantiasa dilimpahi kesihatan keberkatan kasih sayang rahmat Allah rezeki yang berpanjangan lanjut usia dilindungi Allah senantiasa sekeluarga Aamiin Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin”

“Congrates both of u semoga makin berseri keluarga lepas ni Aamin”

“Alhamdulillah. Tahniah Abe Joe Fizo Omar & wife. Slmt brpantang”

“Alhamdulillah..tahniah Fizo Dan wife.. selamat berpantang”

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, sinarviral.kini

[2] Gambar, fizoomar, ffezyranesry

Leave a Reply

Your email address will not be published.