“Saya terlalu penαt..” Tegar Mengαku Sudah Bercerαi, Rupanya Ini Puncαnyα

Penyanyi terkenal, Tegar Septian atau lebih dikenali sebagai Tegar baru-baru ini mengumumkan bahawa perkahwinannya sudah berakhir.

Hasil perkahwinan bersama bekas isterinya, Sarah Sheilka itu, dia dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, iaitu Abidzar Oktaviano Putra Septian, yang kini berusia dua tahun.

Berita se’dih itu dikongsi di Insta Storiesnya beberapa jam lepas.

“Fakta bahawa saya sudah berce’rai adalah benar, sekarang saya mahu teruskan soal kerjaya.”

“Banyak masa’lah yang terjadi sebelum ini dan terlalu panjang jika mahu diceritakan,”


Tambahnnya, dia dengan merendah diri memberitahu bahawa dia bukanlah seorang manusia yang sempurna dan sudah pe’nat dengan ca’baran terpak’sa dilalui sebelum ini.

Walau bagaimanapun, Tegar tidak menjelaskan sebab sebenar perce’raian itu, tetapi memberitahu terlalu banyak masa’lah dilaluinya dan su’kar untuk dijelaskan satu persatu.

Namun, menerusi laporan mStar, perceraian itu dilihat berpun’ca daripada masa’lah kewangan, selain Tegar tidak mempunyai pekerjaan sehingga badannya kurus akibat teka’nan.


“Saya terlalu pe’nat dan tidak mahu mengulanginya lagi. Saya bukan manusia sempurna, pe’ning kepala dan stres fikirkan banyak perkara. Di Instagram memang romantik tetapi sebaliknya anda tidak tahu.

“Saya memilih untuk memulakan hidup baru, bermula dari kosong. Saya hanya duduk di rumah sahaja sehingga badan jadi kurus sebab terlalu banyak berfikir.”

“Wang juga su’sah nak cari, saya jadi terte’kan,”

Sumber:

[1] Rujukam, mStar

[2] Gambar utama, Malaysia Kini, Kompas dan mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.