“Saya tidak akan menolαk jodoh yang hadir…” Shila Amzah Dedαhkan Ciri-Ciri Lelaki Yang Dicαri

Pada awal Februari lalu, penyanyi Shila Amzah memngumumkan sudah berce’rai dengan be’kas suami setelah empat tahun hidup bersama. 

Menurutnya, meskipun sudah tidak sehaluan dengan be’kas suaminya, Haris Idraki Elias, namun tanggungjawab kepada anak tunggal mereka iaitu Seth Uwais tetap akan dijalankan. 

Setelah berce’rai, timbul khabar angin mengatakan Shila, 31 bersedia untuk mendirikan rumah tangga dengan orang baru. 

“Pada saya, mereka ini seperti tiada perkara lain yang nak diperkatakan. Namun, apa ditanyakan, saya akan jawab sahaja. Mungkin ada yang suka dan ada yang tidak. 

“Mengenai pasangan, kalau ada, saya akan kata ada. Begitu juga sebaliknya. Mudah sahaja. Saya pun tak akan tercari – cari alasan. 

“Bila ada yang kata saya terde’sak, saya anggap mereka ini hanya deng’ki. Saya tertanya – tanya juga mereka ni tak gembira ke dengan kehidupan mereka?” ujarnya kepada Media Hiburan. 

Menurutnya lagi, sekarang ini dia menikmati kehidupan dengan baik dan bersedia menjawab segala pertanyaan. 

“Kehidupan saya ketika ini sangat baik dan saya sedang menikmatinya. Sejujurnya, tiada satu pun soalan di dunia ini yang akan mena’kutkan saya. 

“Saya akan memilih keterbukaan yang saya tunjukkan. Sama ada 70% atau 50%, itu terpulang kepada saya,” tambahnya. 

Bercerita mengenai jodoh yang datang untuk mendirikan rumah tangga lagi, Shila tidak meno’lak takdir yang hadir kepadanya. 

“Saya sangat terbuka dan tidak pernah menu’tup atau menidakkan takdir. 

“Seandainya Allah hadirkan jodoh saya dan dia datang pada waktu, situasi dan perasaan yang tepat, mungkin ia boleh terjadi. 

“Seperti yang pernah saya katakan, saya akan memilih orang yang berkerja ke’ras lebih daripada orang yang ‘talented’. Orang yang kerja ke’ras ini akan melebihi mereka yang mempunyai segalanya. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, mediahiburan

[2] Gambar, shahilaamzah, mykmu

Leave a Reply

Your email address will not be published.