“Tinggal penyerahan kunci rumah…” Ebby Yus Luαh Rasa Syukur Rumah Baru Dah Siαp

Pada penghujung tahun lalu, kita menerima berita se’dih apabila rumah pelakon veteran yang masih berbaki 10 peratus pembinaan dihan’yutkan air ban’jir. 

Meskipun begitu, Ebby Yus tetap syukur masih dipanjangkan usia serta reda dengan u’jian yang dihadapinya. 

Terbaharu, rumah pemberian kerajaan yang dibina atas tapak asal rumahnya yang terletak di Hulu Langat sudah siap sepenuhnya. 

“Alhamdulillah, rumah sudah siap. Sekarang saya tengah tunggu masa penyerahan kunci rumah. Kunci akan dapat dalam masa terdekat. Saya sangat berterima kasih kepada kerajaan di atas sumbangan yang diberikan. 

“Saya ada meminta ban’tuan dari pihak tertentu untuk selesaikan i’su berkenaan kerana rumah saya sudah terlalu hampir dengan tebing sungai yang sudah run’tuh, malah terdapat beberapa buah rumah penduduk lain yang turut terje’jas. 

“Saya percaya jika perkara ini berlaru’tan, kemungkinan harta benda penduduk di sekitar sini akan mengalami kero’sakan dan kemus’nahan. 

Dalam pada itu, Ebby Yus juga berharap proses kelulusan tambak sungai dapat diluluskan dalam tahun ini kerana bim’bang keadaan itu akan melam’batkan proses pemindahan rumah. 

Terdahulu, Ebby Yus keru’gian sebanyak RM 200,00 aki’bat daripada ben’cana ban’jir yang menghan’yutkan rumahnya dalam sekelip mata. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohbulan

[2] Gambar, ohbulan, astroawani

Leave a Reply

Your email address will not be published.