“Kalau boleh malam ini juga saya mahu pergi…” Elyana Mahu ‘Hilαngkan’ Diri, Luahan Sαyunya Buat Ramai Sebαk

Terdahulu, penyanyi Elyana meluahkan rasa syukur apabila berjaya melawan penya’kit kan’sernya yang sudah dihidapi sejak 11 tahun lalu. 

Berita gembira itu dikongsi sendiri oleh Elyana atau nama sebenarnya Erneelya Elyana Emrizal di laman Instagram miliknya. 

Namun, terkini Elyana menyatakan dirinya sudah tidak kuat dan pe’nat untuk berpu’ra – pu’ra bahagia memandangkan ramai menjadikan dirinya sebagai contoh seorang yang kuat mela’wan kan’ser. 

Berkongsi perkara tersebut ke media sosialnya, Elyana menyatakan dia ingin ‘menghi’langkan diri’ dan pergi jauh dari kehidupan sebegitu. 

“Selama ini orang anggap saya kuat, tapi sebenarnya tidak. Selama ini saya hanya berlakon menjadi kuat meskipun berpijak di bumi nyata, saya tidak kuat pun. 

“Kepakaran saya ialah berlakon, jadi saya tunjuk kuat dan bahagia, namun sejujurnya saya tidak kuat dan bahagia. 

“Siapa yang menjadikan saya sebagai contoh atau anggap saya ini seorang yang positif, mungkin sudah boleh lupakan sahaja semua itu. Saya sudah pe’nat untuk berpu’ra – pu’ra dan tidak tahu untuk lakukan apa lagi,” ujarnya. 

Tambahnya lagi, Elyana ingin pergi jauh kerana tiada orang cuba faham apa yang dirasanya. 

“Saya sudah tidak boleh hidup macam ini. Sama ada saya la’ri jauh – jauh dan tidak timbul dah atau telan sahaja semua seng’sara. Tiada orang cuba faham, tetapi orang mempunyai rasa ingin tahu. 

“Saya faham perasaan ingin tahu itu lebih kuat daripada ingin memahami. Saya cuba hendak bahagia, tetapi orang nega’tif masuk campur, saya pe’nat sebab cuba untuk kuat dan sembuh, untuk positif,” cerita Elyana. 

Menerusi live Elyana, dia juga mahu membeli tiket kapal terbang tetapi tempat dituju belum dipastikan lagi. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar, mstar, elyanaofficial1

Leave a Reply

Your email address will not be published.