(Video) “Scene tu memang menúsúk kαlbu wey…” Beto Kusyairy Dedαh Perkara Sebenar Disebαlik Babak Mat Kilαu Tekup Mulut Wahid

Filem Mat Kilαu sudah lebih tiga minggu ditayangkan dan kutipan tiket sudah mencecah hampir Rm100 juta. Meskipun begitu, setiap babak dalam filem tersebut menjadi sebutan mereka yang sudah menontonnya. 

Selain Adi Putra yang memegang watak Mat Kilαu dan dipuji hasil lakonan yang mantap, Beto Kushairy tidak kurang hebatnya dengan membawa watak Wahid. 

Sa’lah satu babak yang melekat di hati penonton adalah ketika Mat Kilαu menekup mulut Wahid apabila isterinya dibvnuh dengan kej4m dihadapan Wahid. 

Babak tersebut berjaya meninggalkan ke’san dihati para penonton, namun ada rah’sia disebalik lakonan tersebut.  

Mende’dahkan rah’sia itu, beto menceritakan bagaimana mereka berdua menjayakan babak tersebut menerusi temubual bersama stesen radio Mediacorp Ria 897. 

“Apabila kita ‘shοοt’ babak itu, kamera berada di depan saya dan Adi. Depan saya sebenarnya tak ada apa – apa yang jadi. Semuanya imaginasi. 

“Babak di mana Zarina yang melakonkan watak Rokiah dita’rik dari atas rumah, dito’lak, ditend4ng, dipij4k perut, ditik4m, semua itu berlaku pada hari lain,” ceritanya. 

Rakaman video tersebut dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok @ dimana Beto menceritakan kejadian yang berlaku ketika penggambaran babak tersebut.  

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata warganet mengagumi bakat lakonan yang mantap yang ditampilkan oleh kedua – dua pelakon iaitu Adi Putra dan Beto Kushairy. 

“Aku pun igt bnda yg sama.. Wow you the best abg beto.. reaksi muka nmpak mcm betul..” 

“Memang betul.. bile shοοt x semua scene tu berlaku serentak.. disitu lah terletaknya kehebatn seorg pelakon.. Terbaik!!” 

“Tp nmpk cm real jd dpn mta tu hbt lkonan beto trbaik” 

“Wei tapi react muka dia macam benda tu berlaku depan mata” 

“Mantap la beto dan adi putra blh hayati watak walalupun depan tu xde ape2 scene” 

“Ni baru betul-betul Lakonan.. Mantap Dato Adi putra dan Beto…” 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, hmetro

[2] Gambar, syamsulyusoffilm, kisahdunia, adpadiputra

[3] Video, @iaechaslamber

Leave a Reply

Your email address will not be published.