“Harap awak kuαt…” Mizz Nina Kongsi Luαhαn Hαti, Buat Ramai Tertαnyα-Tαnyα

Selebriti dan isteri kepada Noh Salleh, Mizz Nina menarik perhatian ramai dengan perkongsian terbaharunya di laman Intagram. 

Luahan panjang lebar Mizz Nina mengenai kesuka’ran dalam kehidupannya menyen’tuh hati ramai, namun menyerahkan segalanya kepada Allah SWT. 

“Sesetengah perkara mungkin kelihatan su’kar dalam kehidupan. Hijrah melalui kesusa’han, se’dih kerana kehilan’gan, perteng’karan, pekerjaan.. 

“Perce’raian atau dalam mana – mana situasi yang kelihatan su’kar tetapi pada hakikatnya, ia adalah sesuatu yang baik dan indah. 

“Ia seperti makan ubat. Tiada siapa yang suka kerana pa’hit tetapi perlu diambil kerana baik untuk kita. Malah, anda mungkin menyukai sesuatu tetapi tidak sedar tentang ke’san dan aki’bat sama ada kurang baik dan nega’tif… 

“Berkemungkinan membawa kemuda’ratan namun anda suka kerana ia memberi ketenangan dan keselesaan di mana mungkin mengha’lang anda daripada mendapat ganjaran atau kebaikan. 

“Membuat perkara baik mungkin kurang digemari kerana su’kar untuk dilakukan, dan perkara bu’ruk lebih disukai kerana memberi keselesaan. 

“Hanya Allah mengetahui apa yang khayr (baik) dan sharr (bu’ruk) untuk anda. Maka terimalah apa yang ditetapkan olehNya sama ada kamu suka atau tidak, sama ada kamu melihat hikmah atau sebaliknya. 

“Satu hari nanti, anda akan menoleh ke belakang dan bersyukur dengan perancangan Allah. Walaupun mungkin menan’gis, percaya bahawa ‘Allah lebih mengetahui’ dan terima hakikat,” tulisnya panjang lebar. 

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata warganet bersetuju dengan perkongsian Mizz Nina serta ada juga yang menitipkan kata semangat kepadanya. 

“Be strong nina,i know what u feel” 

“Thank you for this reminder” 

“May allah ease all of our bur’den and te’ars.” 

“MasyaAllah.. Wowwww * gives a round of applause. Your Words really touches my soul. Thank you Nina! for such a great words of ilham.” 

“Masya Allah thank you for the words.. it really helps to keep on enduring the life situation” 

“Indeed. ALLAH knows the best. Only He who would never desert us….” 

Sekadar info dn smeoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar, malaymail, bharian, officialmizznina

Leave a Reply

Your email address will not be published.