(Video) “Bila majlisnya…” Ryan Bakery Kongsi ‘Berita Baik’ Dalam MéléTOP, Bakal Tαmαtkαn Zaman Bujαng

Pemilik nama Ryan Bakery mula menempa nama menerusi aplikasi TikTok dimana dia berkongsi video – video pendek yang mengimbau zaman kanak – kanak. 

Mula membuat konten sejak kehi’langan kerja aki’bat daripada pande’mik, setiap video yang dimuat naik mencecah sehingga jutaan tontonan. 

Sebelum ini, Ryan bergabung dengan pelawak Shuib Sepahtu dalam mempromosikan produk minuman Shuib seterusnya dilantik sebagai ikon BubbleBee di Perak. 

Rezeki Ryan mencurah lagi apabila ketika bersiaran langsung, sa’lah seorang pengguna TikTok menghadiahkan ‘gift’ mewah. 

Dianggarkan ‘gift’ mewah yang diperolehi Ryan mencecah sehingga RM 10 ribu dan menurutnya wang tersebut akan dugunakan untuk majlis kahwinnya. 

Terbaharu, Ryan dijemput untuk ditemu bual menerusi rancangan Mele’Top dan ditanya beberapa soalan mengenai dirinya. 

Pengacara pada ketika itu Nabil Ahmad dan Sherry Alhadad menanyakan bilakah tarikh berlangsungnya majlis. 

“kalau tak da apa – apa hala’ngan awal bulan 1 tahun depan…” jawab Ryan. 

Bercerita lebih lanjut, Ryan memaklumkan nama Bakery adalah nama ayahnya yang pada waktu dulu huruf ‘r’ dan ‘y’ sering digunakan untuk menamakan anak. 

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata terhibur dengan temubual bersama Ryan dan berharap Ryan akan muncul dalam rancangan lawak tahun depan. 

“The real content creator yang deserved semua ni! well deserved ryan” 

“Real definition of REZEKI TAK PERNAH SA’LAH ALAMAT. Syabas Ryan semoga terus sukses. Terima kasih kerana telah menceriakan hari kami” 

“Dia membuktikan klau bt content2 bermanfaat pun boleh popular tkyah nk bt yg mera’pu yg bengap2 tahniah ryan!!!” 

“Aku jarang komen dkat mele’top,tapi sebab ryan bakery ni insan yang humble dan content baik2,aku komen,semoga makin dimurahkan rezeki,amiin” 

“Betul weh , aku kalau st’ress memang cari video ryan bakery tengok ulang ulang pun tetap kelakar” 

“Terbaik rr ryan. Semoga dimurahkan rezeki. Aminn” 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Gambar, ryanfahmibakery, shuibsepahtu

Video, astromeletop

Leave a Reply

Your email address will not be published.