(Video) “Bila nak kahwin?…” Ini Respons ‘Pαdu’ Hidayah Hamzah Bila Ditanya Nak Kahwin Lagi

Tanggal 10 Februari 2022 merupakan tarikh pe’rit untuk diterima Hidayah Hamzah, apabila suaminya (Allahyar’ham Abam) pergi untuk selamanya.

Pemer’gian ar’wah mening’galkan seorang anak lelaki yang bernama Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey dan kini anaknya itu berusia sekitar 3 tahun.

Namun, ia tidak mema’tahkan semangat Hidayah untuk terus bangkit dan berusaha semampu yang mungkin untuk memberi keselesaan kepada anaknya itu.

Kredit: sinarharian.com.my

Ini terbuk’ti dengan pembelian sebuah kereta Toyota Vellfire yang berwana hitam.

Katanya lagi, ia adalah hasil usahanya menjual produk kecantikan secara atas talian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @abam_bocik

Terbaru, Hidayah menjawab soalan segelintir pihak yang bertanya bila dia bakal berkahwin dan jawapan dia adalah seperti berikut:

“Tak nak. Nak jaga my love “Anakku” jawab Hidayah dalam video itu.

Meninjau ke ruangan komen mendapati, rata-rata netizen menyokong tindakan Hidayah itu.

“Alhamdulillah keputusan yang hebat kak dayah bust…tak perlu fikirkan nak kawen lain…moga kak dayah kuat jadi ibu tunggal yang berjaya”

“Saya jadi kak dayah sumber insiprasi atas apa yang terjadi dalam hidup saya sekarang ni “

“Support kak dayah.. teringat kata2 ar’wah nenek dulu “nenek taknak kawen lain sebab nenek nak jadi bidadari atok kat syurga”

“1 semangat dapat daripada kak hidayah ..biar org cakap apa depa suka jnji masa akan datang kita berjaya ..bukan mcm depa kak, semoga terus bagi semangat kepada wnita lain”

“Dia nak jumpe suami dia kat syurga nnti. same mcm makcik saya. permpuan bile dah kawin, nanti suami yang sekarang akan jadi peneman kat syurga. bukan yang sebelum ni.”

“Takpe…buat masa ni tumpukan besarkan anak….. untuk masa depan itu ketentuan Allah…. tiada siapa yg tau…”

Sumber:

[1] Rujukan, Tiktok @hidayah_hamzah

[2] Gambar utama, Berita Kopak dan utusanborneo.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published.