(Video) Gelagat Ryan Bakery Semasa ‘Live’ Lipat Baju Tαrik Perhatian Ramai “Jelingαn tu mαhαl”

Saban hari, populariti Tiktoker Ryan Bakery semakin melonjak naik.

Dengan populariti yang diraihnya, dia kini menjadi model BubbleBee dan malah dijemput ke rancangan televisyen dan stesen radio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ryanbakery (@ryanfahmibakery)

Selain itu, dia juga kerap mengadakan siaran langsung di Tiktoknya untuk berinteraksi dengan para peminatnya.

Menerusi siaran langsung sebelum ini, dia berjaya meraih pelbagai ‘gift’ dari penonton sehingga mencecah puluhan ribu ringgit.

Dia yang terke’jut dengan pemberian ma’hal itu, tetapi pemberian itu diakhiri dengan rasa syukur.

Kredit: tempoyak.net

Siaran langsung terbaru memaparkan dia berada di dobi dan sedang melipat baju-baju seolah-olah baru lepas basuh dan mengeringkannya.

Menerusi video itu juga, kelihatan gayanya yang sempat menje’ling sambil melipat baju mengun’dang gelak tawa.

“Sambil mendobi..sambil menje’ling ke orang..udohnye jadi roti kirai bajunye..” kapsyen video itu.

Video itu mula viral sehingga meraih tontonan mencecah 50K dalam masa kurang satu hari.

Meninjau ke ruangan komen mendapati, pelbagai respons ditingalkan oleh warga maya.

“Jangan dok terkenan dah ler nengok matanye dok je’ling²”

“Tak pernah tak kelako lagi2 part je’ling mahal”

“Suka tengok dia jeling, real macam budak2 jeling”

Selain itu, ada juga memuji kekemasan Ryan Bakery melipat baju.

“Tapi kan dia lipat baju memang kemas, pernah dia live tunjuk almari baju dia, tersusun rapi jee, elok je semua lipatan baju dia “

“Seumur hidup aku, first time tengok lelaki lipat baju kemas mcm ni, apa je yang kau tak boleh buat Ryan oiiii “

“Paling dekah dia lipat anak anak kecik semua belaka pakat lock aduiii “

“Yang penting baju dia lipat kemas gi’la, aku yang dah ada anak ni pon, baik aku gan’tung je. sikit boleh lagi”

Sumber:

[1] Video dan gambar utama, Tiktok @amierakarim

Leave a Reply

Your email address will not be published.