(Video) Nabil ‘Tαdαh’ Telinga Kena Bébél Dengan Anak Perempuannya “Diorang dah siap diri ke konsert”

Pada malam Jumaat lalu telah berlangsungnya konsert penyanyi luar negara popular iaitu Billie Eilish yang bertempat di stadium Bukit Jalil. 

Beberapa artis lain dan juga Influencer telah menghadiri konsert tersebut, namun lain pula yang terjadi kepada pengacara Nabil Ahmad. 

Nabil yang menyedari tersa’lah melihat tarikh terduduk kerana menyangka konsert tersebut diadakan selama 2 hari. 

Walau bagaimanapun, dia bersangka baik dengan perancangan yang Allah SWT aturkan meskipun sudah keru’gian harga tiket yang dianggarkan berjumlah RM3, 000. 

Nabil yang juga pelawak ditemubual stesen radio HITZ mende’dahkan keterujaan serta persediaan anak – anaknya untuk ke konsert tersebut. 

“Ya Allah betul saya tak perasan tarikh sebab benda itu tak berapa penting. Saya beli kelmarin sebab anak – anak yang nak. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabilzira (@nabilzira)

“Anak ada beritahu kawannya pergi pada Khamis, jadi saya menyangka tiket kami untuk Jumaat. Saya sebenarnya terke’liru antara malam Jumaat dengan hari Jumaat. 

“Itulah ramai yang komen benda itu ‘lagha’ (mela’laikan). Saya pun rasa benda yang sama. Memang Allah nak mengelakkan kita daripada bersama dengan benda – benda macam itu,” ujar Nabil. 

Dalam pada itu juga, Nabil menyatakan sebab sebenar dia membeli tiket tersebut iaitu sebagai pengalaman pertama mereka sekeluarga melihat konsert artis antarabangsa. 

“Sebenarnya saya beli tiket di bahagian tempat duduk yang dikatakan jauh dari pentas. Kami pun tak pernah tengok konsert, selalu hanya ke pementasan Disneyland bersama anak – anak. 

“Jadi bila mereka dah besar, saya nak ajak mereka merasai konsert artis antarabangsa. Lagipun ini bakal menjadi pengalaman pertama kami sekeluarga. 

“Saya sendiri pun sebenarnya nak melihat cara produksi antarabangsa bekerja dan bagaimana mereka mengendalikan konsert itu. 

“Tidak dina’fikan banyak komen yang saya terima menyatakan Allah melindungi saya sekeluarga dan itu juga perin’gatan untuk saya.” jelasnya panjang lebar. 

Menerusi perkongsian Insta Story Nabil, dia terpak’sa mena’dah telinga mendengar bebe’lan anak – anaknya yang terki’lan dengan apa yang berlaku.

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Gambar, AseanCelebrities, nabilzira, hitz

Video, AseanCelebrities

Leave a Reply

Your email address will not be published.