“Tapi kali ni nak berdua dan berteman…” Shahir Zawawi Akui Berdebαr Naik Pelamin Jumaat Ini

Penyanyi dan juga be’kas juara Akademi Fantasia 8 (AF8) iaitu Shahir Zawawi bagal bergelar suami kepada usahawan produk, Jaskin Jaludin setelah dua bulan mengikat tali pertunangan. 

Sebelum ini Shahir dan keluarga terbang ke Sabah untuk majlis pertunangan dengan pilihan hatinya yang berasal dari Tawau Sabah. 

Menurut laporan akhbar, Shahir meluahkan rasa berde’bar bakal melangkah ke fasa baru dan menjalani kehidupan berumah tangga pada Jumaat ini. 

“Perasaan saya ketika ini sudah tentu berde’bar – de’bar. Sebab nak pergi ke satu fasa yang juga alam kehidupan baru yang selama ini kita bersendirian. 

“Tapi kali ini nak berdua dan berteman. Selain itu masuk dalam keluarga baru. Jadi saya perlu sesuaikan diri, membawa diri. 

“Dalam masa sama nak pi’kul tanggungjawab yang lebih besar. Saya kira banyak perkara lagi yang perlu dilalui,” ujarnya. 

Dalam pada itu juga, meskipun dalam waktu yang singkat, Shahir sudah menguruskan pelbagai persiapan dan berharap majlis yang bakal berlangsung dipermudahkan Allah SWT. 

“Sekarang ini saya lebih kepada berdoa, semoga Allah permudahkan segala urusan. Persiapan saya buat ini banyak dalam masa singkat untuk majlis kahwin,” tambahnya. 

Untuk makluman, majlis akad nikah akan diadakan pada hari Jumaat, dan majlis persandingan pada hari berikutnya. 

Sekadar info dan smeoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar utama, mieyadidie.ichigo, shahirzawawi88

[3] Gambar lain, kickingyou.out.3

Leave a Reply

Your email address will not be published.