(Video) Anak Sulung Puteri Sarah Rajin Tοlοng Ibunya Didαpur, Rupanya Ini Sebαbnya Buat Ramai Cαir

Setiap ibu menimpikan anak – anak mereka mendengar kata, rajin membuat kerja rumah serta ringan tulang membantu mereka di rumah. 

Seperti perkongsian selebriti Puteri Sarah Liyana berkenaan anak sulungnya iaitu Syaikul Islam yang kini berusia 5 tahun. 

Menerusi perkongsian Puteri Sarah di laman Instagram miliknya dapat dilihat Syaikhul sedang mencuci pinggan. 

“Good morning from Syaikhul Islam anak yang baik, anak yg soleh, keep being you… anak yang rajin to’long mama dan hormat orang tua, baru 5 years old tapi matang & sayang/protect adik,” tulisnya. 

Disebalik kerajinannya ada sebab tersendirinya rajin membantu mamanya di dapur setelah siap memasak. 

“Saya nak jadi rajin sebab saya selalu tolong mama saya basuh pinggan, to’long mama saya masak. Sebab saya sayang mama saya,” ujar Syaikhul. 

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata warganet turut memuji sikap anak kepada pasangan Puteri Sarah dan Syamsul Yusof. 

“Alhamdulillah. anak yg baik hasil didikan yg baik dari mamanya” 

“Hahahaha.. dia ni memang nmpk matang.. budak baik jgk..dia kna selalu d ajar menjadi seorg yg humble mcm atuk Yusof dia.” 

“Jadi anak yg baik anak yg soleh Jaga diri Jaga adik Jaga mama..lindung mama u sebaiknye ok syaikul” 

“Alolor..comei nya suara dia tu bila bercakap” 

“Mashaallah..np pandai sgt nie, dah lah hnsome rajin plak tu” 

“Baguslahh abang ni. Sayang mama awak sampai surga tau. Mama awak tu baik sangat.” 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, majalahpama

[2] Gambar, puterisarahliyana

[3] Video, puterisarahliyana

Leave a Reply

Your email address will not be published.