Pilihan Tema Birtdahy Party Anak Ditegúr Netizen, Sekαli Ini Respons ‘Pαdu’ Wawa Zainal

Pada 25 Ogos lalu, pasangan selebriti Wawa Zainal dan Aeril Zafrel telah mengadakan majlis ulangtahun anak pertama dan kedua secara serentak. 

Sebelum ini, akibat daripada kekangan masa, Wawa dan Aeril tidak dapat menyambut hari lahir anaknya bersama – sama dan berjanji akan membuat majlis nanti. 

Memilih tema kartun animasi pink dan biru sebagai tema hari lahir kedua – dua anak mereka iaitu Ahmad Fakharuddin Attar Suhairo dan Hayla Maghfiratul Adzkiyaa. 

Namun bagaimanapun, ramai memperti’kaikan tema yang dipilih oleh pasangan ini kerana membawa penga’ruh yang nega’tif kepada kanak – kanak yang masih kecil. 

Menurut sa’lah seorang pengikut Wawa, kartun tersebut tidak sesuai ditonton oleh kanak – kanak dan animasi tersebut sudah di ban’ned oleh sesetengah negara. 

“Jangan bagi anak tak’sub sangat dengan kartun ni. Kena ban’ned dah kerana tak sesuai ditonton oleh budak – budak. Btw happy birthday Attar semoga jadi anak soleh,” ujar sa’lah seorang peminat. 

“Ada kenyataan beritahu patung ini tak elok. Cuba cari info pasal ini,” nasihat mereka yang lainnya. 

Wawa bagaimanapun menerima pandangan dan tegu’ran orang ramai dengan baik selain mengucapkan terima kasih kepada mereka yang mengingatkan dirinya. 

“Yeke… terima kasih untuk info (informasi),” balas Wawa di ruangan komen. 

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua. 

Sumber: 

[1] Rujukan, gempak

[2] Gambar, w4w4_zainal, mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published.