“Saya masuk GV9 bukαn sebab duit…” Rupa-Rupanya Ini Sebαb Utama Shila Amzah Masuk Gegαr Vαgαnzα

Baru – baru ini telah berlangsungnya pemilihan peserta untuk pertandingan nyanyian Gegar Vaganva musim ke 9(GV9). 

Antara penyanyi yang terpilih adalah penyanyi yang memenangi Anugerah Juara Lagu le-36 iaitu Shila Amzah. 

Menjadi perde’batan ramai dan dikatakan tidak sesuai dengan adanya Shila di pentas GV9, tuan empunya badan tampil jelaskan perkara sebenar. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shila Amzah (@shahilaamzah)

Shila mene’gaskan bahawa tujuan sebenar penyertaannya adalah bukan duit semata – mata, namun lebih kepada untuk mengembangkan lagi bakatnya. 

“Saya masuk GV9 bukan sebab duit. Ini kerana saya melihat program realiti ini boleh menjadi platform yang sesuai untuk seseorang penyanyi berkarya. 

“Sebelum ini, saya menyertai pertandingan seperti The Masked Singer dan Anugerah Juara Lagu, tetapi kedua – dua pertandingan itu mempunyai konsep berbeza. 

“Setiap minggu kita akan cuba menampilkan persembahan terbaik dan menca’bar kreativiti sendiri.  

“Sebagai penyanyi, program GV9 membantu saya untuk lebih yakin, sekali gus memberi kepuasan kepada diri sendiri. 

“Jika nak cakap ta’kut pada kriti’kan, saya sudah lalui pelbagai kontro’versi. Saya juga tak kisah dikri’tik dari segi nyanyian kerana lebih baik kri’tikan soal kerja berbanding pribadi,” ujarnya. 

Tambahnya lagi, perkara yang paling dige’runi adalah penying’kiran, namun tetap berbangga dengan diri sendiri andai te’was dipertengahan jalan. 

“Selalunya perkara paling saya ta’kut menyertai pertandingan adalah penying’kirian. Jika boleh saya nak e’lak perkara ini berlaku pada saya. 

“Seandainya te’was saya tetap bangga sebagai peserta paling muda dan bersaing bukan dengan ca’lang – ca’lang penyanyi,” tambahnya lagi. 

Untuk makluman, artis yang menyertai untuk musim kali ini terdiri daripada enam penyanyi solo lelaki, enam penyanyi solo wanita dan satu penyertaan berkumpulan. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar, shahilaamzah, ohbulan

Leave a Reply

Your email address will not be published.