(Video) “Bila Siti Nurhaliza takde suara…” Hilαng Suara, Ramai Doakan Kesembuhαn Buat TokTi

Bagi seorang penyanyi, penjagaan kualiti suara amat perlu bagi memastikan suara kekal sihat dan tanpa gang’guan. 

Pelbagai petua yang diamalkan oleh penyanyi untuk mengekalkan kesihatan supaya tidak menje’jaskan suara mereka. 

Namun, kita tidak boleh la’ri daripada terkena sa’kit kerana kita manusia biasa. Seperti penyanyi popular negara Datuk Seri Siti Nurhaliza. 

Menerusi siaran langsung beliau baru – baru ini, Datuk Siti mengalami sa’kit tekak yang serius sehingga hampir kehi’langan suaranya. 

Hal ini dapat dilihat menerusi perkongsian salah seorang peminat Datuk Siti, @sitizoner dimana Datuk Siti cuba untuk bercakap meskipun tiada suara. 

Datuk Siti juga ada berkongsi perkara sama di Instagram miliknya memohon ma’af jika suaranya kedengaran lain kerana mengalami sa’kit anak tekak. 

“Ma’af jika suara saya lain dan tak berapa jelas. Saya tengah sa’kit anak tekak. Jan’gan betulkan speaker anda,” tulis Datuk Siti. 

Menjengah ke ruangan komen, rata – rata warganet turut mendoakan kesembuhan buat Datuk Siti dan suaranya pulih seperti biasa. 

“Waalaikum salam tokti…semoga tokti cpt di beri kesembuhan.” 

“Bertabah la ye ini semua cobaan…tetap comel” 

“Semoga dipermudahkan kesihatan,Siti” 

“Semoga diberi kesembuhan pada Dato’ Siti Nurhaliza Aamiin” 

“Dengar suara tokti macam ni teringat pulak time tokti sa’kit tekak waktu jadi juri MLM, apa² pun GET WELL SOON TOKTI” 

“Ciannya dgr suara. Dulu dah penah jd mcm ni dah kan suara tu” 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Gambar, ctdk, murai

Video, @sitizoner

Leave a Reply

Your email address will not be published.