(Video) “Pernah kehilαngαn bulan Mac lalu…” Selepas Tulαr Rαgαm Anak, Dinda & Rey Mbayang Umum Beritα Gembira Depan Kaabah

Baru – baru ini tu’lar satu video berkenaan seorang anak kecil yang beberapa kali mencium Kiswah dan ini amat menyentuh hati mereka yang melihat sehingga mendapat jutaan tontonan.

Identiti kanak – kanak tersebut adalah merupakan anak kepada pelakon Indonesia yang popular iaitu Dinda Hauw yang datang mengerjakan umrah bersama keluarga. 

Meski baru berusia setahun lebih, anak Dinda yang mesra disapa Shaka sangat bertuah dapat sampai ke tanah suci. 

Dalam pada itu, Dinda juga mengumumkan berita gembira yang ditunggu – tunggu peminatnya di hadapan Kaabah iaitu dia sedang hamil anak kedua. 

Hal ini berikutan peminatnya yang juga sa’lah seorang jemaah yang berada di sana ‘membo’corkan’ rah’sia tersebut meskipun dia belum bersedia untuk berkongsi perkara tersebut kepada umum. 

Berkongsi di laman Instagram, Dinda mengumumkan berita tersebut sekaligus memohon doa orang ramai untuk bakal anaknya nanti. 

Lebih bermakna buat para peminat serta Dinda sendiri kerana sebelum ini dia pernah kegu’guran anak kembar pada bulan Mac lalu. 

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata rakan selebriti serta para peminat turut menitipkan ucapan tahniah kepada pasangan ini. 

“MasyaAllah akh’irnya launching jugaa, sehat2 dindaa rey shaka dan calon debay” 

“Haaa!!! Congrats sayangku masya Allah ikut seneeeeng” 

“Kaaa Dinda, Ka Reeyy dan adikkk Shaka.. Congrats ya! Semoga ibu dan baby nya sehat selalu, lancar sampai lahiran nanti. Aamiin” 

“Sehat ya utun dan ibunya hingga nanti lahiran” 

“Akh’irnya kabarin juga, tahniah bunda sayang” 

“Akh’iranya Ya Allah, semoga sehat2 ya bun @dindahw , semoga Allah jaga terus, Allah sehatkan ibu dan bayinya hingga lahiran tiba, semoga kalian ber4 sehat2 terus, Allah jaga terus, Allah lindungin terus” 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Gambar dan video, @reydindas_family

Leave a Reply

Your email address will not be published.