(Video) “Sumpαh meremang wey…” Pelajar Sekolah Lakonkan Semula Filem Mat Kilαu Raih Pujiαn Ramai

Tanggal 16 September merupakan sambutan Hari Malaysia. Pelbagai cara dilakukan oleh rakyat Malaysia untuk meraikan Hari Malaysia dengan cara tersendiri. 

Hari ini juga merupakan hari pertama bagi tayangan filem epik Mat Kilαu ditayangkan di Netflix dimana sebelum ini filem tersebut telah berjaya meraih kutipan hampir RM100 juta sepanjang tayangan. 

Filem ara’han pengarah muda Syamsul Yusof telah mendapat pujian ramai dengan jalan cerita yang menyentuh semangat pahlαwαn rakyat Malaysia. 

Baru – baru ini, tu’lar satu video sekumpulan pelajar sekolah telah melakonkan semula sebahagian babak dalam filem Mat Kilαu. 

Melakonkan babak dimana isteri Wahid, sahabat Mat Kilαu telah terkor’b4n dalam keme’lut di Pahang pada ketika itu. 

Lakonan mereka mendapat pujian ramai dengan gaya lakonan serta skrip yang disampaikan cukup mantap sehingga berjaya meraih sehingga 600 ribu tontonan serta 64 ribu tanda suka. 

“Mere’mang tengok adik ii ni berlakon, besok mat kilαu di netflix geng,” kapsyennya. 

Video yang dikongsi oleh seorang penggun TikTok @ceoalonee telah dihu’jani dengan pelbagai komen daripada warganet yang rata – rata memuji lakonan mereka. 

“Gem’pak do real pulak tu terbaik anak muda” 

“Pergh mantap sia diorg berlakon,aku yang umur 22 pon takleh nk berlakon mcm adik ni, semoga maju jaya. semua ada bakat” 

“Wey sum’pah mere’mang cok” 

“Sum’pah mere’mang , tahniah bang” 

“Perhh yg ni memang terbaikkk” 

“Gem’pak mcm movie ori dah” 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Gambar, SSTPJPNPERLIS, syamsulyusoffilm

Video, @ceoalonee

Leave a Reply

Your email address will not be published.