“Masa ni sampai-sampai dah 2cm…” Neelofa ‘Throwbαck’ Pengalaman Bersαlin Muhammad Bilal

Setiap wanita yang bergelar ibu pasti tidak akan melu’pakan pengalaman saat pertama kali melahirkan anak. 

Seperti perkongsian selebriti terkenal Neelofa dimana dia bercerita mengenai pengalaman melahirkan putera sulungnya pada 29 Januari lalu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neelofa (@neelofa)

Bercerita lebih lanjut, Neelofa pada awalnya tidak percaya sa’kit yang dialami sebagai kontra’ksi proses melahirkan Muhammad Bilal. 

“Masa ni macam tak percaya and tak boleh digest, betul ke sa’kit nak beranak ni sebab macam lebih kurang period pa’in je. (segu’gugtku sangat eks’trem ya setiap bulan). 

“Haris balik kerja malam tu, terus dia cakap jom kita pergi hos’pital and I was like.. Yeke sayang? Kot – kot fal’se ala’rm. So, I started record setiap kali sa’kit,” dedah Neelofa. 

Tambahnya lagi, dia mengalami proses kontra’ksi selama beberapa jam barulah proses bersalin Bilal dipermudahkan. 

“Teman suami makan breakfast, masa ni dah lebih 8 jam layan contra’ction.. Dan 6 jam kemudian.. Jam 3.44 pm, Allah mudahkan segalanya dan Bilal dilahirkan dengan selamat,” ujarnya. 

Dalam pada itu juga, Neelofa tidak lu’pa untuk memberikan dedikasi kepada suaminya yang juga seorang pendakwah bebas, Muhammad Haris Ismail yang setia berada disampingnya. 

“Sentiasa ada di sisi, terima kasih suamiku. Walaupun menca’bar the first five days di hos’pital, tapi tu antara hari/momen terindah bersama suami sepanjang berkahwin. 

“So by 1 am I dah terbaring di labour room, masih clue’less ‘betulke dah nak beranak ni’. Pak ustad (Haris) buat solat sikit sambil tunggu doktor. Masa ni sampai – sampai 2cm,” ujarnya. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, mediahiburan

[2] Gambar, kosmo, neelofa

Leave a Reply

Your email address will not be published.