“Bukαn kerana MLS3, tetapi…” Namie Jelaskan Sebαb Sebenar Berhénti Kerja Sebagai Guru

Semalam berakh’irnaya pentas akhir Muzikal Lawak Superstar musim ke-3 dengan kumpulan Ubi telah menjadi juara. 

Dengan membawa pulang sebuah trofi serta wang tunai berjumlah RM150K, kumpulan Ubi terdiri daripada pelawak Fad dan Sharif. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FAD & SYAHEERA (@fadbocey)

Ketika sidang media selepas persembahan, Namie atau nama sebenarnya Najmi Shaharudin akh’irnya mengumumkan telah secara rasmi berhen’ti berkhidmat sebagai guru di sekolah kerajaan. 

Bercerita lanjut, Namie atau nam sebenarnya Najmi Shaharudin memaklumkan keputusan tersebut dibuat sejak tiga bulan lalu dan bukan sebab menyertai MLS3. 

“Pertama sekali saya memohon ma’af kerana merah’siakan perkara sebenar. Saya sebenarnya sudah berhen’ti sebagai seorang guru sebab ingin mengejar impian di dalam industri seni. 

“Saya to’lak tepi segala tohma’han yang mengatakan saya tak sayang pencen dan kerjaya kerajan. Jangan sa’lah anggap, saya bukan berhen’ti kerana MLS3. Saya berhen’ti sejak bulan Mac lagi. 

“Say terpak’sa sembu’nyikan perkara ini kerana tidak mahu men’tal dan pri’vasi saya tergan’ggu. Say merah’siakannya demi kebaikan diri dan keluarga. 

“Kalu saya beritahu lebih awal, sudah tentu ia akan mengga’ngu perjalanan saya di MLS3. Terimalah saya seadanya dan terima saya juga di dalam industri ini,” ujarnya. 

Menjelaskan lebih lanjut, antara sebab lain juga adalah tidak mahu menca’larkan imej profesionalisme seorang guru. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, mediahiburan

[2] Gambar utama, mediahiburan, namiesmy

[3] Gambar lain, fadbocey, hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published.