Dihérdik Bawa Anak Kecil & Kanak-Kanak Autisme Naik Flíght, Sekali Ini Respοns Fazura

Anak – anak kecil yang menaiki pesaw4t sepastinya akan merasa kurang selesa dan takvt jika itu pengalaman pertama mereka. 

Jadi, tidak mustah1l mereka akan menang1s dan tantrvm ketika berada di dalam pesaw4t. Untuk pengalaman pertama, itu adalah normal. 

Hal ini sama dengan apa yang terjadi kepada pelakon dan usahawan jelita Nur Fazura yang baru – baru ini bercuti ke Pulau Langkawi. 

Memuat naik sekeping foto gambar percutian bersama keluarga, Fazura meluahkan rasa kec3wa dengan pengalaman yang dialaminya. 

“Nak tanya ibu bapa seluruh Malaysia. 

“Pernah tak anda semua bawa anak – anak kecil naik kapal terb4ng, dan mereka gement4r dalam perjalanan di udara? 

“Anak – anak kecil, macam Fatima baru nak masuk dua tahun. Sepupu Fatima pula Anak Syurga, autist1k. 

“Apa perasaan anda jika ada penumpang wanita lain mengherd1k “IF YOU GUYS CAN’T HANDLE YOUR KIDS, THEY SHOULDN’T BE FLY1NG!!” sambil menunjuk – nunjuk ke arah anak anda? 

“Semoga Allah SWT memberi kesabaran kepada semua ibubapa terutama para ibu dalam menjaga amanahNya. Amiin,” luah Fazura. 

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata rakan artis menyokong luahan Fazura selain ada yang bercerita perkara yang sama. 

OMG how me4n is that??! So rvde! People should be more empathet1c towards children esp special children! My son is Autist1c too. May Allah grant sabar in us all. Much love from me to you & the family Fazz.
Pernah anak sy menang1s se9anjang 40 minit fl1ght dri kb ke kul. Berpelvh saya handle. Semua benda buat xjadi. Tu first time die naik, umur setahun.
YA ALLAH sed1hnya utk yg berkata2 mcm tu.. insan tu blm divji dgn anak syurga. Semoga mereka yg ‘sempurna’ ni diberi kesedaran utk lbh peka dan lbh memahami keadaan. Nanti dah kena kat diri sendiri baru tau

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, majalahpama

[2] Gambar, mstar, missfazura

Leave a Reply

Your email address will not be published.