Neelofa Bahagia Luαng Masa Dengan Anak “Lebih banyak duduk rumαh dengan Bilal”

Sejak kehadiran cahaya mata pertama, selebriti popular Neelofa mengakui kini hidupnya bertambah lengkap. Bergelar ummi kepada Muhammad Bilal banyak memberi pengalaman baru kepada Neelofa.

Selain itu juga, usahawan itu juga meluahkan rasa bertuah memiliki suami yang banyak memberi tunjuk ajar, nasihat dan tegur4n. 

“Saya bukan seorang yang semuanya perkara boleh buat dengan baik. Macam dengan suami pun kalau ada perkara yang tak sefahaman itu normal. 

“Jadi kita cuba perbaiki semula. Kita kena ada perasaan sebegitu tapi kalau kita sendiri yang macam nak kebahagiaan seorang saja sampai sudah tak ada titik pertemuan di tengah – tengah. 

“Haris ini nampak saja macam itu tapi sekecil – kecil perkara pun dia memang sangat teliti. Contoh, cara saya duduk depan dia, cara saya jawab mesej dia. Dia sangat pentingkan adab dan akhlak. 

“Kalau dalam mesyuarat, cara saya duduk, jawab soalan dia akan tegvr. Dia kata kalau kita kurang ilmu dalam sesuatu perkara itu kita kena tunjuk adab dan akhlak yang baik,” ujarnya. 

Dalam pada itu juga, Neelofa juga bersyukur dengan kehidupannya yang sekarang dimana masa yang ada diluangkan bersama keluarga. 

“Sekarang ni dah banyak masa di rumah, saya rasa berpuas hati dengan apa yang saya buat dulu. Kalau dulu – dulu saya berikan sepenuhnya dan buat sikit – sikit saja mesti sekarang saya masih nak lagi. 

“Saya tak rasa terlamb4t pun dengan apa yang saya dapat sekarang. Kawan saya yang dah kahwin empat tahun lepas dan dah ada anak saya rasa macam boleh ikut jejak dia. 

“Alhamdulillah saya gembira sekarang ini dan saya nak jadi hamba Allah yang bersyukur lebih. Saya pernah cakap yang Haris mengajar saya banyak perkara mengenai kesyukuran. 

“Dia antara manusia yang banyak mengajar saya untuk menjadi seorang yang lebih bersyukur. Kadang – kadang saya terlep4s pandang dan dia selalu ingatkan. Kalau saya macam tertek4n dan sed1h dia akan cakap dan bagi nasihat kepada saya. 

“Haris jenis yang selalu bagi ruang dan dia bukan jenis yang perlu ikut dia saja. Dia bagi kebebasan untuk saya bernafas sikit. Saya tak rasa tekan4n dan rasa macam diri saya sendiri saja. Jadi di situ manisnya,” tambahnya. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, majalahpama

[2] Gambar, neelofa

Leave a Reply

Your email address will not be published.