“Sebulan lebih dalam ICÚ, 2 kali krítíkαl…” Ini Perkembαngαn Terbaru Adik Ainul Mardhiah

Pada awal Ogos lalu, adik Ainul Mardhiah buah hati ramai dilaporkan berada dalam keadaan kr1t1k4l dan ibunya, Nurul Erwani memohon doa orang ramai untuk kesembuhan anak sulungnya. 

Setelah hampir sebulan berada dalam Int3ns1ve C4re Unit (ICÚ), kini adik Ainul menunjukkan perubahan positif. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nurul Erwani Zaidi (@_nrlerwani)

Menurut ibu serta walidnya, meskipun divji sejak lahir, adik Ainul mempunyai semangat yang kuat untuk sembuh dan ini memberikan kedua ibu bapanya kekuatan untuk tidak berputvs asa. 

Setelah sekian lama meny3pi, walid Ainul akh1rnya memuat naik status memaklumkan keadaan terkini anaknya. 

“Assalamualaikum, ma4f lama dah saya tak update. 

“Ainul dah sihat semula. Sihat macam selalu. Hampir sebulan dia di ICÚ haritu, dalam tempoh tu, 2 kali dia lalui fasa kr1t1k4l. 

“Ainul ni memang Allah SWT jadikan dia anak yang kuat semangat. Banyak perkara besar yang dia dah lalui sepanjang usianya 4 tahun ini. Semua ini atas izin dan kehendakNya. 

“Saya sentiasa doa Ainul kekal sihat dan boleh menjalani kehidupan seperti kanak – kanak biasa.  

“Dan saya turut doakan untuk anak anak lain yang sama keadaannya seperti Ainul ini diberikan kesihatan, kebaikan, dan urusan ibu bapa mereka dipermudahkan dan dicukupkan segala rezeki. 

“Beruntung kita ada anak begini. Mana tahu, di padang mahsyar nanti anak ini lah yang akan jadi s4ksi depan Allah SWT yang kita pernah menjaga kebajikan dan bertanggungjawab terhadap mereka dengan ikhlas dan penuh kasih sayang. 

“Mereka ini lah yang akan tar1k tangan kita nanti. InsyaAllah. 

“P/S: gambar ini diambil selepas seminggu Ainul disch4rge. Bawak Ainul berjumpa Tuan Guru Ustaz Zulkifli di madrasahnya dan minta beliau doakan Ainul,” tulisnya panjang lebar. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, majalahpama

[2] Gambar, ahmadsafiuddinahmadrazak, _nrlerwani, majalahpama

Leave a Reply

Your email address will not be published.