“Saya lebih gembira jika Aafiyah tidαk jadi penyanyi, tapi…” Ini Jawapan Tokti Ditanya Tentang Kerjαyα Anaknya Nanti

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza sudah bertapak dalam industri seni hiburan sejak remaja lagi. 

Sudah memenangi pelbagai anugerah dalam negara mahupun luar negara, sepastinya banyak pengalaman Datuk Siti dalam industri muzik. 

Jadi tidak hairanlah Datuk Siti sering menjadi juri jemputan untuk mengulas nyanyian peserta pertandingan dalam sesebuah program. 

Meskipun begitu, Datuk Siti tidak mahu anak sulungnya Siti Aafiyah, 4 mengikut jejak langkahnya dengan menjadikan bidang nyanyian sebagai kerjaya pilihan. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

Beliau lebih gemar anaknya yang mesra dipanggil Aafiyah untuk menjadi seorang ahli perniagaan apabila dewasa kelak. 

Namun begitu, Datuk Siti tidak menol4k sekiranya anak sulungnya memiliki bakat nyanyian dan memilih untuk menjadi seorang penyanyi. 

“Setiap ibu bapa pasti mahukan anak – anak mereka mempunyai kerjaya yang terbaik, sudah tentu ayah dia (Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa) mahu Aafiyah menjadi ‘business women’ dan meneruskan perniagaan yang ada. 

“Namun sekiranya bakat dia luar biasa (dalam bidang nyanyian), saya rasa yang penting adalah ketah4nan mental dan fizikal sebab saya sendiri sudah melalui sepanjang tempoh 26 tahun menjadi anak seni.” 

“Saya bersyukur telah dijaga dengan baik oleh kedua ibu bapa dan berjaya mengharungi cab4ran bergelar anak seni,” maklumnya ketika sidang media ‘A Night to Remember’ semalam. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohbulan, kosmo

[2] Gambar, ctdk, thestar

Leave a Reply

Your email address will not be published.