Tokti Tegúr Portal Hiburan Terkenal “Berita ini jauh berbeza dengan jawapan saya”

Ikon hiburan Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza atau lebih dikenali sebagai Tokti merupakan nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Pelbagai perkongsiannya berjaya menarik perhatian warganet.

Baru-baru ini, Tokti membuat satu kenyataan yang mengatakan beliau enggan anak sulongnya itu, Aafiyah itu jejak langkahnya dengan menjadikan bidang nyanyian sebagai pilihan kerjaya.

Tok Ti lebih gemar untuk Aafiyah memilih untuk jadi seorang ahli perniagaan apabila melangkah ke alam pekerjaan nanti.

Tapi  beliau juga tidak meno,lak sekiranya Aafiyah dikurniakan bakat nyanyian dan memilih untuk menjadi seorang penyanyi kelak.

Sumber: Suara Merdeka

Terbaru, penyanyi nombor satu tanah air itu memuat naik satu hantaran di Instagram dan meluahkan rasa terki,lan apabila sebuah portal hiburan terkenal menu,kar fakta mengenai kenyataannya tentang Aafiyah sebelum ini.

“Etika menulis dan impak kepada orang lain. Cuba tonton (video live) saya pada 6 Oktober baru-baru ini, ada saya pos di sini, dengar apa yang saya jawab apabila media bertanyakan tentang Aafiyah.”

“Tajuk berita ini jauh berbeza dengan jawapan saya. Saya tidak pernah menyebut saya lebih gembira jika Aafiyah menjadi ahli politik seperti yang ditulis.”

“Netizen akan menulis di ruangan komen berdasarkan tajuk tersebut, dan macam-macam akan diperkatakan.”

“Apa yang saya tekankan adalah mengenai etika menulis, jangan mengu,bah fakta dan saya pula yang terkena impak nega,tifnya.”

“Saya sangat berharap agar @rotikaya bertanggungjawab di atas artikel dan tajuk yang ditulis. Saya tidak pernah ada masa,lah dengan pihak media tetapi saya hanya mahu agar apa yang ditulis perlu dengan fakta yang betul, apatah lagi ada video yang boleh dirujuk.”

Manakala, tinjauan di ruangan komen mendapati pelbagai pendapat mengenai isu ini ditinggalkan.

“Jarang2 la Siti te,gur media. Rotikaya ni memang nak kena tepuk!”

“@rotikaya harus bijak & berhati hati bila buat tajuk artikel!”

“Saman ja dato… Buh 1 juta.. tgok keras xke,ras kepala admin page tuh… Amboiii besa ni… Pantang Lepa ja kira nk buh artikel ikut Dan depa ja”

“Han,tam je lagi tok, kurang ajar dorang ni putat be,lit. Bagi lagi”

Sumber:

[1] Rujukan, Instagram Ctdk dan Oh My Media

[2] Gambar utama, Sinar Viral dan Sabah News

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.