(Video) Dikatakan Anak Lαhir Terlalu Kecil, Luahan Ria Ricis Undαng Sebαk Ramai

Anak adalah anugerah serta ciptaan terindah Allah SWT. untuk ibu bapa jaga dengan sepenuh jiwa dan raga mereka. 

Kita bukan sesiapa untuk mengkrit1k serta mengh1na ciptaanNya dan tambah menyed1hkan perkataan itu ditujukan kepada ibu yang baru memiliki anak. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RICIS (@riaricis1795)


Seperti yang terjadi kepada Youtuber terkenal dari Indonesia iaitu Ria Ricis yang baru saja melahirkan cahaya mata perempuan sulung, Cut Raifa Aramoana pada Julai lalu. 

Ria yang hadir dalam sebuah rancangan televisyen meluahkan rasa seb4k apabila ada yang mempersoalkan saiz anaknya yang kecil. 

Lebih menyay4t hati, ada yang beranggapan bahawa anak perempuannya tidak akan bertah4n hidup dalam tempoh yang lama. 

Tidak dapat menah4n seb4k, Ria dilihat menangis sambil bercerita keadaan sebenar ketika dia hamilkan Moana. 

Menurutnya, semasa sedang hamil, dia sudah buat yang terbaik untuk anaknya selain memastikan pengambilan makanan yang cukup untuk bayi dalam kandungan. 

Video perkongsian ini mendapat perhatian meluas sehingga mencecah jutaan tontonan serta pelbagai komen yang ditinggalkan warganet. 

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata warga maya turut seb4k dengan luahan Ria dan menyifatkan mereka yang memberi krit1kan tiada ‘common sense’. 

“ketika berucap pastikan ucap perkara yang baik dan tidak meluk4kan perasaan orang kita tidak tahu jika kata kata itu akan berbalik kepada kita”

“Sed1hh ku dengar”

“Don’t w0rry pretty mom. you’re a great mother. Happy family till jannah”

“Pada kenapa sih, bayi kecil gapapa kali.. bisa digemukkin kok.. temen gue juga pas beranak anaknya kecil banget, sekarang anaknya tinggi mana pinter”

“Semangat bu icisss, jangan dengerin apa kata orang yang membuat iciss sak1t hati”

“Padahal itu udah cute banget, gpp kak icis, nanti juga Moana jadi anak hebat”

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Gambar, riaricis1795, nakita

Video, @adekonlineriricouple

Leave a Reply

Your email address will not be published.